Deși Primăria anunța „finalizarea” blocului cu 12 locuințe sociale de pe Ghimeșului în luna Mai, apartamentele nu au fost repartizate solicitanților: „Mai sunt câteva lucruri de corectat. Le vom distribui în Septembrie”

Primăria anunța încă din luna Mai „finalizarea” imobilului de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului. Însă distribuirea propiu-zisă a spațiilor locative către solicitanți ar putea fi realizată abia din Septembrie, speră edilul Emil Boc. Adică la aproape jumătate de an distanță de la anunțul oficial. Motivul e simplu și cât se poate de ardelenesc: mai sunt necesare câteva „corecturi” în cadrul procesului de recepție. 

E în procedură de recepție. Sunt câteva lucruri care trebuie să fie corectate de către firmă. 

Firma are întârziere de vreo 365 de zile aproape (1 an - n.red.) în implementarea proiectului, va plăti penalități și plătește penalități de întârziere.

Dar lucrările sunt gata. 

Mai sunt doar câteva lucruri de corectat în cadrul procesului de recepție. 

Și cred că în luna iulie-august se va încheia partea de recepție, după care le vom distribui în Septembrie, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

Primăria Cluj-Napoca a finalizat imobilul de locuințe sociale de pe str. Ghimeșului, urmând să se deruleze faza de recepție a lucrărilor. 

Suprafața desfășurată este de 1258,40 mp iar suprafața construită este de 293,54 mp. Imobilul de locuințe este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente.

Parterul construcției va fi destinat unor spații cu funcțiuni publice.

Sunt asigurate și locuri de parcare amenajate pentru un număr de 14 autoturisme – câte 1 loc de parcare pentru fiecare apartament și 2 locuri de parcare pentru spațiile cu funcțiuni publice. Valoarea investiției este 3.417.546,56 lei fără TVA, anunțau reprezentanții administrației locale în Mai 2021. 

Blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului din municipiul Cluj-Napoca avea termenul de finalizare inițial în anul 2019, dar lucrările de execuție au fost încheiate abia în mai 2021. 

Contractul a fost atribuit, în 2018, firmei Ceconi din Bixad, județul Satu-Mare, valoarea inițială fiind de peste 2,8 milioane lei (aproape 600.000 euro), fără TVA. Firma Ceconi a fost penalizată, până la finalul anului 2020, cu 165.000 de lei pentru întârzierile de peste un an. 

Deși Ceconi a depășit termenul de încheiere a proiectului, Primăria nu a reziliat contractul.

Astfel, imobilul promis din 2019, apoi pentru finalul anului 2020, a fost finalizat abia la jumătatea anului 2021. Iar recepția lucrărilor continuă luni bune. Astfel, după câțiva ani de întârzieri, solicitanții care au aplicat pentru locuințe sociale mai trebuie să aștepte până în septembire 2021 pentru repartizarea locuințelor. 


Adauga comentariu