Deși nu avea nicio șansă să ajungă europarlamentar, Sigina Luca, pârlită financiar, a avut 1.5 milioane de lei să doneze pentru PRO România! Sigina, banii CUI i-ai spalat?

Misterioase sunt căile Domnului, însă și mai misterioase sunt metodele de a finanța un partid politic aflat în prag de alegeri. O simplă privire aruncată pe lista celor care au „donat” sau „contribuit electoral” înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 ne bagă în ceață.

Dacă ne uităm peste TOP 5 donatori și sumele donate nu înțelegem nimic. Majoritatea sunt anonimi din punct de vedere politic, aveau șanse ZERO să ajungă în Parlamentul European, însă au donat un purcoi de bani pentru partid. Mai mult, sumele enorme de bani strânse nu pot fi justificate decât prin tot felul de împrumuturi dubioase.

Vorbim de un top cinci extrem de simpatic, alcătuit din: 
Lungu Vasile Cristian (PMP) – donație 1.558.600 lei;
Luca Sigina Ana Maria (PRO România) – donație 1.550.000 lei;
Puşcaşu Geanina Cristina (PRO România) – donație 1.500.000 lei;
Cosmin Cristian (PRO România) - donație 1.500.000 lei;
Ana Maria Dimitriu (PNL) - donație 1.400.000 lei;

Colegii de la Știri de Focșani au scris despre cazul „faimoasei” Ana Maria Dimitriu: Suma enormă donată de o amărâtă de consilieră pentru campania la europarlamentare. Venituri de 19.000 de euro, contribuție de 300.000 de euro! De asemenea, Ziar de Cluj a stat de vorbă cu Lungu Vasile Cristian de la PMP și am aflat că distinsul politician a pus jos 1.558.600 lei din... banii strânși la șosetă. 

PRO România e un caz extrem de interesant, pentru că dă nu mai puțin de TREI sponsori în TOP 5. Printre care o avem pe Sigina Luca de la Cluj-Napoca. Inițial, i-am luat la puricat pe Cosmin Cristian și Geanina Pușcașu, să vedem de unde au „scos” milionul. Cristian Cosmin, secretar de stat, cu 500.000 RON în conturi și un venit anual (împreună cu soția) de 220.000 RON (undeva la 4000 de euro pe lună) pare a avea „pârghiile” necesare pentru a scoate de sub saltea aproximativ 300.000 de euro pentru gloria partidului. După care am ajuns la fosta asistentă a europarlamentarului Daciana Sârbu, Geanina Cristina Pușcașu, om de casă al familiei Ponta. Aici nici nu mai contează declarația de avere, putem citi printre rânduri. 

Astfel, am ajuns la Sigina Luca, cea mai atipică prezență în top. 1.550.000 lei nu sunt o avere când ești un partid, o țară, o companie mare sau un milionar. Însă, când împreună cu soțul (conform declarației de avere) câștigi într-o luna 3300 RON, nu îți ajung 2 vieți să faci așa sponsorizări generoase. Am încercat să luăm legătura cu Sigina Luca, însă se pare că distinsa doamnă nu dorește să avem un dialog (așteptăm oricând o replică). Am vrut să o întrebăm doar atât: Cine sunt misterioșii oameni de afaceri clujeni care au împrumutat-o cu această sumă pentru a face un mare bine partidului condus de Victor Ponta? 

Reamintim că la Cluj, orașul lui Ioan Rus, PRO România a obținut unul dintre cele mai rușinoase scoruri din țară, cu un total de 13.429 de voturi și un procent de 3.7%. Doar Sibiul, Harghita și Covasna au ridiculizat ProRomânia mai mult ca și orașul de pe Someș. 1.5 milioane lei pentru ce? „Money well spent”, vorba englezului. 

CITEȘTE ȘI: Pro România are Viorica lui. Sigina Luca, candidată la europarlamentare, agramată și paralelă cu politica. Nu știe diferența dintre Consiliul Europei și Comisia Europeană – VIDEO

 

 

Adauga comentariu