Deseurile florestenilor nu se ridica de o saptamana. Rampa de gunoi li s-a inchis, dar angajatii publici rup usa catre casa, ca li "s-a terminat programul"

In urma articolului publicat in cursul zilei de azi, Ziar de Cluj a semnalat faptul ca, in Floresti, gunoaiele nu au mai fost ridicate de o saptamana. Cetatenii nu au fost informati de ce, asa ca fiecare a incercat sa isi caute informatiile de pe unde a putut.

O locuitoare a comunei Floresti a sunat in cursul amiezii la Politia Locala pentru a afla ce se intampla cu gunoaiele. Raspunsul angajatului public a fost halucinant. Acesta a declarat ca rampa pe care o folosea pana acum firma responsabila de salubritate, Quatro Eco Salub, a fost recent inchisa. Inchiderea rampei a afectat mai multe localitati din jurul Floresti-ului. Potrivit informatiilor primite de locuitoare, acesta a declarat ca firma Quatro Eco folosea pana acum rampa de gunoi a Clujului si ca din cauza inchiderii acesteia, de azi nici gunoiul din Cluj nu va mai fi ridicat.

O informatie cat se poate de trunchiata, pentru ca firma Quatro Eco Salub nu a depozitat niciodata si nici nu va depozita deseurile pe rampa temporara a Clujului. Cu o luna inainte de alegeri, Sulea a inceput sa aiba probleme cu depozitarea deseurilor. Acesta a incercat o colaborare cu Primaria Cluj, care a refuzat categoric. Ulterior, nu se stie unde a dus Sulea gunoiul din Floresti, dar se pare ca rampa respectiva s-a inchis. Pentru a verifica informatia, ne-am pus pe dat telefoane.

Am sunat la Quatro Eco si nu a raspuns nimeni. Apoi l-am sunat chiar pe domul Sulea, sa vedem ce se intampla dar desigur, nu a raspuns. Ulterior am decis sa sunam la Politia Locala din Floresti. Angajatul Politiei ne-a declarat ca nu stie foarte multe despre subiect. Tot ce stie e ca s-a inchis rampa, dar daca dorim mai multe informatii, ne lasa un numar de telefon de la Compartimentul Protectia Mediului. Toate bune si frumoase, ne punem in legatura cu Tripon Oana, angajat public, platit din bani publici. Redam raspunsul acesteia:

"Imi pare foarte rau, nu mai am program de servici, nu mai discut despre acest subiect, nu mai sunt la servici. Am avut program pana la ora 14:00. Sunati purtatorul de cuvant al domnului primar, eu nu am ce sa va raspund. Eu nu mai sunt la serviciu. O sa va resun, sa va dau numarul de telefon al purtatorului de cuvant."

Desigur ca de revenit, angajatul public nu a mai revenit. De ce sa o faca? Problemele contribuabililor din care este platit salariul sau se sterg subit in momentul in care a sunat ceasul de pornit spre casa. Nu conteaza ca de informatia angajatului platit din banii contribuabililor depindea soarta a mii de Floresteni. Nu conteaza nici macar ca unii oameni au fost dezinformati, involuntar, pana la proba contrarie, de Politia locala in subordinea careia se afla Oana Tripon. Pentru ea prioritar era faptul ca s-au terminat orele de program si cu asta si ea si-a terminat treaba. Oare poate pune capul pe perna linistita stiind ca cetatenii se scalda in mizerie si nici macar nu stiu cu ce au gresit? Mai mult, Oana Tripon a vorbit de parca protocolul i-ar fi interzis ca odata iesita din curtea institutiei pe care o reprezinta sa mai ofere informatii de interes public. I-o fi fost rusine sa spuna pe strada ca florestenii nu mai au groapa de gunoi?

oana tripon

Oana Tripon e o apropiata a lui Sulea. Aceasta a fost vazuta participand la sedintele Organizatiei de Tineret a PNL Floresti. De asemenea, a mai fost surprinsa "la brat" cu fetele primarului Sulea. In rest, nu s-a remarcat in mod deosebit. In conditiile de fata, e interesant de vazut pe viitor daca Organizatia de Tineret a PNL si primarul Horea Sulea vor adopta vreo pozitie in cazul Oanei Tripon sau macar o vor mustra, de ochii lumii.

Pentru a clarifica totusi situatia, am continuat sa dam telefoane. Intr-un final, am dat de directorul general al RADP, Pantelimon Ion. Acesta a declarat, referitor la supozitia ca rampa de gunoi temporara a Clujului ar fi inchisa:

"Nu am citit nicaieri de asa ceva, poate e vorba de o confuzie, poate e vorba de groapa veche, nu de platforma temporara. Eu nu vad logica la ceea ce spuneti. Floresti-ul nu depunde gunoaiele la platforma temporara a Clujului. Acolo e o asociatie care cuprinde mai multe localitati si nu depun la noi. Acolo este o alta caprarie, asa ca nu are nimic cu RADP. Asta e adevarul, ei nu au depus niciodata la noi si nu au nicio sansa pentru ca asta e platforma municipiului Cluj."

In concluzie, Clujul e bine. Cat despre Floresti, prima greseala inadmisibila a Primariei a fost sa tina ascunsa informatia cu privire la groapa de gunoi. Mai mult, inca nu am aflat unde isi depuneau cei din Floresti gunoaiele, chiar daca cetatenii isi platesc darile catre firma de salubritate. Cert e ca, de multa vreme, se prefigura situatia aceasta si ca firma Quatro Eco Salub e depasita de situatie, fiind constransa sa mareasca preturile de colectare de la contribuabili, lucru imposibil in lipsa unei Hotarari de consiliu. Asa ca florestenii au ramas cu gunoaiele in strada.

 

Sursa foto: facebook

Comentarii

Cetatean

22.07.2016 20:07

Iar dl. Sulea, un [MODERAT, nu-i frumos sa etichetam] om, pe care daca ii scrii ce problema ai , iti da block pe facebook, dupa ce in urma cu cateva luni promitea in cer si stele ca rezolva probleme noastre. Caracter zero.

io

26.07.2016 10:43

ar fi curios de intrebat dl.Sulea unde isi duce gunoiul , ca doar locuieste in Floresti ?

Adauga comentariu