Deputatul PSD Cornel Itu, prezent la emisiunea Urbano, la NCN, a declarat că măsura adoptării ordonanțelor care au scos lumea în stradă a fost una corectă

Deputatul PSD Cornel Itu, prezent ieri seară la emisiunea Urbano, la NCN, întrebat cum își explică faptul că oamenii ies acum în stradă cu mesaje împotriva PSD, cu toate că partidul aflat la guvernare a anunțat și a luat deja unele măsuri pentru creșterea nivelului de trai, a declarat că dânsul consideră că reacția protestatarilor a fost una emoțională:

„Noi, până la sfârșitul lunii martie, trebuie să luăm 43 de măsuri economice deosebite. Cred că trebuiau să își facă efectul aceste măsuri economice, să crească nivelul de trai și atunci cred că și anumite ordonanțe puteau fi date mai lejer și poate că ideea cea mai bună era de a fi trecute prin Parlament. Era urgentă (adoptarea ordonanțelor – n.r.), având în vedere Curtea Constituțională care a dat neconstituționale un număr de articole din Codul Penal. Cred că a fost puțin pripit și nu a fost suficient de dezbătută și nu a fost un dialog al Ministerului de Justiție, atât cu magistrații, cu Uniunea Avocaților… Nu s-a explicat suficient de bine.”

Întrebat dacă PSD a anticipat sau nu nemulțumirea populară, ca o consecință a adoptării ordonanțelor, deputatul Cornel Itu a explicat:

„Nu, pentru că și în alte state europene s-au făcut aceste grațieri. În Italia, de exemplu, s-au făcut grațieri. O dată la nu știu câți ani un act de clemență se face de către stat și era necesar, având în vedere situația din penitenciare, având în vedere faptul că nu erau corelate aceste articole cu Curtea Constituțională. Poate că nu au fost suficient de bine explicate. S-a creat o emoție foarte mare. De fapt sunt măsuri corecte. Eu acum aș creiona o comisie juridică din Senat și în Camera Deputaților care să lucreze joia și vinerea pe aceste modificări de coduri împreună cu specialiștii din anumite domenii, profesori în anumite domenii juridice, aș aduce și experți străini să explice, din Italia, de exemplu, care au făcut grațierea, din Spania. 

Nu cred că Grindeanu ar trebui să facă un pas lateral, și-a retras ordonanța, și-a dat demisia ministrul Iordache, eu cred că lucrurile aici trebuie să se oprească și cred că Guvernul Grindeanu trebuie să pună în aplicare programul economic al PSD-ului pentru că acel program e un program foarte bun, acceptat de foarte multă lume, dorit de foarte multă lume și, când o să își facă efectul, atunci România va avea o clasă mijlocie puternică, stabilă.”

Comentarii

Raul

17.02.2017 21:23

ITU-le ... m-ai dezamagit!!! pupa-l in cur pe dragnea si tu si familia ta!!! pe bani si functii!

gigi

17.02.2017 23:59

Ramai in Dej, lasa lucrurile de oameni mari la adulti. 

mihai

18.02.2017 14:05

Domnul Itu sa isi vada de treaba si sa obtina fondurile necesare Centurii Metropolitane....altfel..mars la Ghiej

Adauga comentariu