Deputatul Emanuel Ungureanu, la sediul SRI Cluj, pentru cazul Lucan: Voi discuta cu seful Structurii despre lipsa de reactie a sistemului si voi cere sa fie audiati toti sefii SRI

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat luni dimineata la sediul SRI Cluj pentru a discuta cu seful Structurii. Deputatul clujean vrea sa afle daca cel mai important furnizor de informatii e complice in cazul medicului Mihai Lucan și in alte cazuri similare de corupție din lumea medicală. Ungureanu si-a propus sa afle de ce Structura păstrează tăcerea cu privire la subiectul momentului.

,,Am venit azi la sediul SRI pentru a avea o discutie cu seful Structurii, sunt foarte multe lucruri de discutat, printre altele ce a făcut SRI pe zona de informare in privinta delapidarii Institutului de Urolologie si transplant dar si despre alocarea discrețională a organelor - nu as numi inca trafic de transplant - o sa am o discuție cu seful Structurii despre mărturiile pe care le-am avut in spatiul public atatia ani si despre lipsa de reactie a sistemului. Vreau să văd dacă SRI, in calitatea lui de furnizor de informatii si-a făcut datoria, iar daca si-a facut-o voi merge mai departe la structurile DIICOT sa vedem daca procurorii Teodora Molnar, procurorul Hrudei si actualul sef  DIICOT Cluj si-au făcut treaba pentru care sunt platiti. E important sa mai verifice SRI Cluj daca nu cumva in perioada cat Lucan a fost supravegheat, oameni din aceasta structura au fost cartite. In referatul de arestare se spune foarte clar ca profesorul Lucan era informat de controalele pe care le făcea DIICOT, daca va amintiti expresia ,,cei cu urechi mari". Cei cu urechi mari sunt cei de la SRI, exact ca in cazul lui Apostu, in cazul lui Uioreanu, exact ca in marile cazuri de corupție", a declarat Emanuel Ungureanu.

Mai mult, deputatul care ii reprezinta pe clujeni in Comisia de Sanatate din Parlament va cere in mod oficial o Comisie de Control SRI care sa ii ia la puricat pe toti cei care s-au perindat pe la conducerea SRI Cluj si DIICOT.

,,Urmatorul pas pe care il voi face este ca voi cere in mod oficial o Comisie de Control a SRI din Parlament sa audieze toti șefii de Structuri din 1990 si pana azi, sa vada exact cum si-au făcut datoria față de stat, față de noi, cei care suntem cetățeni ai acestui stat. Cum ne-a apărat de infecții nosocomiale si de aceste structuri de tip mafiot care au jefuit clujenii. Aceasta comisie trebuie sa audieze toti șefii SRI , toti șefii DIICOT," a punctat Emanuel Ungureanu.

Comentarii

cetatean

08.01.2018 12:52

Succes va doresc domnule deputat.

Maria

08.01.2018 13:23

D-le Ungureanu! De "Lista vie" ce ne puteti spune?

Adauga comentariu