Deputatul Dohotaru, lovit cu maşina de un taximetrist: "Mă doare spatele puțin, mă deplasez cu mici dificultăți (...)"

Deputatul Adrian Dohotaru a fost victima unui accident, după ce un taximetrist l-a lovit din plin, pe o stradă din Cluj-Napoca. După incident, demnitarul susţine că are dureri de spate şi se deplasează cu dificultate. 

"Am tras una din cele mai mari sperieturi din viața mea. Pedalez pe str. Câmpului în jos, spre centru. Dinspre Kaufland, un taximetrist virează la dreapta și intră în mine, în plin. Mă uit îngrozit le el cum vine direct în mine. Cad pe spate de pe bicicletă. Am noroc că nu are viteză. Mă doare spatele puțin, mă deplasez cu mici dificultăți, dar sunt bine și bicicleta întreagă. I-am spus șoferului să își facă un control. L-am întrebat ce se întâmpla dacă aveam copilul pe scaunul din spate când intra în noi. Odată șocul trecut, sunt recunoscător că am scăpat așa ușor. Mă bucur că sunt sănătos și întreg. După care analizez ce mi s-a întâmplat, dincolo de incident. 

România este pe primele două locuri în UE ca număr de accidente mortale alături de Bulgaria. Anual la noi mor sau sunt rănite grav 10.000 de persoane. Noi, pietonii și bicicliștii, suntem cei mai vulnerabili. Motivul pentru numărul mare de accidente constă în infrastructura rutieră deficitară. În acest sens, noi, bicicliștii, am fi mai bine protejați dacă am avea o infrastructură de piste de biciclete la nivelul orașelor clar marcată care să reducă numărul de accidente și să ne încurajeze să ne deplasăm mai sigur și mai sănătos", povesteşte Adrian Dohotaru. 

Simpatizanţii acestuia îl compătimesc explicând că Poliţia Rutieră ar trebui să împartă mai multe amenzi şi se plâng că infrastructura oraşului nu protejează pietonii şi bicicliştii. 

Potrivit celor de la IPJ Cluj, nu a fost solocitat nici un echipaj rutier pe strada respectivă. Astfel, incidentul nu a fost raportat la poliție, însă Adrian Dohotaru se poate adresa, ulterior, prin plângere penală, 

Comentarii

RebelU

09.01.2018 17:12

Iar eu ca pieton as fi mai bine protejat daca biciclistii ar folosi transportul in comun si nu ar sarja printre pietoni pe trotuare.

numa"bine

10.01.2018 11:42

.......era si cazul....sa i dea Dumnezeu ..o mica avertizare....nebunaticului asta....in viitor o sa aflati mai multe despre adisor deputat!!!!

Adauga comentariu