Deputatul Cristina Burciu a trecut prin Parlament ca rața prin „Apă Arieș”

Cristina Burciu a fost aleasă deputat în anul 2016. De atunci, a trecut prin Parlament ca rața prin „Apă Arieș”, regia pe care a condus-o înainte.

Din funcția de director la Compania de Apă „Arieș”, Cristina Burciu a fost propulsată, pe linie de partid, direct deputat în Parlamentul României, unde a avut parte, până acum, de o vacanță pe banii celor care au ales-o.

În Parlament, la fel ca la regia de apă, Cristina Burciu a încasat sume frumoase pentru o activitate inodoră, incoloră, insipidă, ca apa! De profesie economist, aflată la primul mandat, Cristina Burciu a reușit să demonstreze că, uneori, în viața politică se aplică o altă matematică: 1 (mandat) + 0 (activitate parlamentară) egal 0 beneficii pentru cetățeni.

Cristina Burciu nu s-a remarcat cu nimic în acest prim mandat. Lipsa de activitate a deputatei este dovedită de statisticile oficiale de pe site-ul Camerei Deputaților, locul său de concediu de odihnă cu plată.

Cât a muncit, din decembrie 2016 și până acum, Cristina Burciu? 9 luări de cuvânt, din care declarații politice – 5. A depus în scris alte 57 de declarații politice. A inițiat 76 de proiecte legislative, din care doar 26 au fost promulgate ca legi. A avut 138 de întrebări și interpelări. Și o moțiune. În 3 ani de zile.

De-a lungul acestui mandat, Cristina Burciu a reușit să vorbească în fața colegilor parlamentari doar 28 de minute și 20 de secunde.

Pe scurt, munca deputatului Burciu se rezumă la o activitate minimă în parlament, postări pe rețelele de socializare, unele vizite în teritoriu și declarații politice ocazionale. În campania electorală din 2016 a promis că „va face ceva pentru țară și pentru orașul din care provine”. Promisiunile sale au trecut ca apa pe Arieș! A spus multe și a făcut puține, exact cum îi critica pe alții că ar face, înainte de a ajunge ea însăși în Parlament.

Cristina Burciu a fost un accident în Parlamentul României și dacă partidul pe care îl trădează acum nu o va mai promova pentru un nou mandat, va rămâne un simplu accident al istoriei parlamentare.

Deși nu s-a obosit cu munca, deputatul și-a încasat indemnizația lunară de mii de euro. Proiecte de legi puține, interes scăzut pentru județ, comunicare proastă, intervenții puține în plen, lipsă de implicare și dezinteres față de electorat – toate acestea definesc primul și, cel mai probabil, ultimul mandat al Cristinei Burciu.

Adauga comentariu