Deputatul Cornel Itu, prezent la emisiunea Urbano, la NCN, întrebat dacă va candida la președinția PSD Cluj: „Astăzi nu pot să spun concret, mă gândesc foarte bine, o să văd pe ce funcție și voi candida!”

Deputatul PSD Cornel Itu, prezent ieri seară la emisiunea Urbano, la NCN, a explicat modul în care, în viziunea sa, a evoluat partidul, sub conducerea președintelui interimar Horia Nasra. Conform deputatului, conflictele interne din partid, între primarii PSD și conducerea interimară, s-au aplanat în timp, poate și după ce PSD, la nivelul județului, împins de la spate de trendul național, a obținut un rezultat bun la ultimele alegeri parlamentare. Deputatul Itu a vorbit rezervat, alegându-și cu grijă cuvintele, atât despre actuala conducere interimară a partidului, cât și despre o posibilă candidatură a sa pentru funcția de președinte PSD Cluj.

Întrebat cum este situat PSD Cluj în cadrul Partidului Social Democrat, la nivel național, dacă parlamentarii, reprezentanții PSD Cluj au influență, dacă au un cuvânt de spus, dacă pot aduce în fața liderilor de la nivel național anumite proiecte importante pentru județul nostru, deputatul PSD a răspuns:

„Parlamentarii clujeni sunt parlamentari tineri, 3 la primul mandat. Eu sunt singurul din vechea gardă, care sunt la al treilea mandat. Au entuziasm, au dorință de rezolvare, de luptă, s-au câștigat și anumite funcții în Comisia SRI, domnul președinte interimar Horia Nasra; eu și colega Burciu suntem în Comisia de politică economică, eu sunt secretarul Comisiei de politici economice, domnul senator Ilea e la transporturi și la politici europene.”

Deputatul Cornel Itu a explicat cum vede dânsul situația din PSD Cluj, partidul condus acum de tânărul Horia Nasra, și cum percepe activitatea acestuia în calitate de președinte:

„Să știți că a evoluat foarte mult în bine, încearcă să aibă o poziție corectă față de primari, față de consilierii locali și județeni, își spune cuvântul, din ce știu eu, și în Comitetul Executiv, e un președinte activ, cu dorință de afirmare și cred că știe să medieze destul de bine anumite probleme.”

Întrebat cum îl văd primarii din județ pe președintele interimar al PSD Cluj, Cornel Itu a precizat:

„La început, hai să zic că nu foarte bine, acum cred că încep să îl aprecieze prin modul lui de a fi, de a dialoga, de a prelua problemele primarilor și de a încerca să le rezolve. Cred că s-au armonizat în mare parte problemele dintre primari și actualul președinte.”

Referitor la surpriza numirii lui Horia Nasra în funcția de președinte, deputatul Cornel Itu a declarat:

„Eu cred că s-a dat un gir tinereții, (Liviu Dragnea – n.r.) a vrut să creioneze o echipă nouă, care să își spună cuvântul într-un viitor apropiat atât la nivel de municipiu Cluj-Napoca, cât și de județ și de țară. Sper, cu experiența mea și cu dorința mea de a face bine pentru organizație, să îi pot ajuta pe cei care sunt acum în fruntea partidului și pe cei care vor candida și vor ajunge în fruntea partidului! Eu le urez succes întotdeauna și voi fi alături de ei!”

Întrebat cum a evoluat PSD Cluj, sub conducerea lui Horia Nasra, Cornel Itu a explicat:

„Eu zic că suntem în aceeași notă, am rămas destul de constanți, ați văzut că și la alegerile locale am avut un scor bun, dar și la parlamentare am avut un scor bun, având în vedere că am obținut pentru prima dată un post de senator și 3 posturi de deputat în județul Cluj. PSD-ul până acum avea un senator și doi deputați. Iată, a fost o creștere, ne-am apropiat destul de mult de PNL, un procent și ceva a făcut diferența! Trendul național a avut un aport destul de mare, a fost și munca în teritoriu, dar poate că a fost 50-50%, așa apreciez eu, și a contat enorm de mult modul de prezentare a programului economic de către președintele Liviu Dragnea și programul social și modul cum l-a prezentat și, iată, și modul de punere în aplicare acum de acest guvern!”

La întrebarea dacă va candida pentru funcția de președinte PSD Cluj la următoarele alegeri interne, Cornel Itu a răspuns:

„Astăzi nu pot să spun concret, mă gândesc foarte bine, o să văd pe ce funcție și voi candida. Dar, la momentul oportun!”

Referitor la viitorul PSD Cluj, Cornel Itu consideră că sunt șanse de a revigora activitatea PSD-ului, de a aduce oameni noi, tineri entuziaști, care să vrea să facă ceva pentru comunitatea clujeană și pentru România. Cornel Itu consideră că protestele tinerilor de acum au fost generate de o stare emoțională, dar că lucrurile se vor liniști și astfel tinerii vor putea veni spre PSD.

Adauga comentariu