Politica

Deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, condamnă măsurile restrictive, drept „dictatoriale, de tip extremist”

Guvernul folosește metodologii pseudo-științifice ori pseudo-medicale pentru justificarea unor măsuri restrictive ilogice, nedemocratice și dictatoriale de tip extremist, consideră Alin Coleșa, deputat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj. 

În cadrul intervenției parlamentare, deputatul clujean Alin Coleșa a semnalat multiplele inadvertențe și lipsa de coerență a măsurilor restrictive impuse de Guvernul Cîțu în urma cărora românii sunt blocați în case de la ora 18, iar circulația este interzisă. 

„Justificări și metode pseudo-științifice și pseudo-medicale de limitare a răspândirii virusului Sars-Cov-2, folosite de Guvern pentru instituirea unor măsuri dictatoriale”

Deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, a enumerat câteva dintre justificările și metodele uttilizate de Guvernul „extremist” PNL-USRPlus-UDMR pentru instituirea măsurilor restrictive sporite.

„Metodologia de determinare a riscului răspândirii virusului.

Ministerul Sănătății a modificat recent, rău intenționat, metodologia de evaluare a riscurilor în vederea instituirii carantinei.

A mărit punctajul multor criterii majore. 

Astfel, trend crescător pe 14 zile – de la 10 la 25 de puncte.

Rata de infectare – de la 10 la 20 de puncte. 

Cazuri dispersate în comunitate – de la 10 la 15 puncte ș.a.m.d.

În plus, sunt punctate multe criterii fără relevanță reală, precum: 

existența unei farmacii în localitate, existența unei unități comerciale, evaluarea unităților medicale din zonă, ponderea majoră a cazurilor în cadrul comunității față de focarele înregistrate în colectivități carantinate – 15 pct.

Deci, criterii fără relevanță pentru instituirea unor măsuri dictatoriale.

Măsurarea incidenței, a ratei de infectare.

Rata de infectare cu virus este de fapt o rată cumulată de infectare, deoarece la calcularea ei se cumulează toate cazurile pozitive din ultimele 14 zile. 

Dar 14 zile – înseamnă că rata zilnică reală de infectare este de aproximativ 14 ori mai mică. 

Neluarea în considerare a reședinței celor cu rezultate pozitive. 

La calculul ratei de incidență se i-au în considerare toate rezultatele pozitive efectuate într-o anumită localitate, neluându-se în considerare faptul că foarte mulți dintre cei cu rezultate pozitive sunt din altă localitate sau alt județ. 

Lipsa datelor privind rata medie de eroare a testelor.

Testarea Sars-Cov-2 este inadecvată în cazul în care gradul probabil de incidență este mai mare decât rata medie de eroare a testării. 

Doar în acest caz, un rezultat pozitiv este probabil să indice o infecție reală.

Însă cine cunoaște rata de eroare a testărilor?

Nimeni!”, susține deputatul AUR Cluj, Alin Coleșa, în cadrul intervenției parlamentare. 

De altfel, Coleșa a problematizat și absența morfopatologiei, a necropsiilor. 

„Așa cum protocolul de tratament al infecțiilor este reglementat printr-un ordin de ministru, așa ar trebui reglementată efectuarea morfopatologiei în cazul celor decedați de Covid. 

Însă nu există și nu se dorește așa ceva”, a mai adăugat Alin Coleșa, deputat AUR Cluj. 

Lipsa datelor privind prevalența bolii în rândul populației, lipsa de corelare a numărului de teste cu rata de infectare, precum și lipsa statisticilor comparative cu alte viroze/infecții sunt alte câteva obiecții pe care le-a punctat deputatul clujean în cadrul intervenției parlamentare. 

Coleșa anunța recent pregătirile pentru instituirea unei carantine în care Clujul și Bucureștiul figurau primele pe listă:

„Se pregătește carantina-rea – Clujul și Bucureștiul – primele pe listă”, nota Coleșa pe pagina sa de socializare. 

„În concluzie, Guvernul folosește metodologii pseudo-științifice ori pseudo-medicale pentru justificarea unor măsuri restrictive ilogice, nedemocratice și dictatoriale de tip extremist”, a declarat Alin Coleșa, deputat Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj. 

Mii de români au protestat pe parcursul săptămânii trecute după ce Guvernul Câțu a aplicat o serie de măsuri restrictive sporite pentru reducerea infectărilor cu coronavirus, precum închiderea magazinelor de la ora 18 și blocarea românilor în case de la aceeași oră, în localitățile unde rata de infectare este de peste 7,5 la mia de locuitori.

Autoritățile i-au apreciat pe manifestanți drept „huligani”, „analfabeți funcționali”, „xenofobi” și au minimalizat nemulțumirea populației încercând să decredibilizeze protestele. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *