Deputatul Adrian Dohotaru s-a filmat pe calea ferată, cu copilul minor în spate, pentru a promova ideea unui transport feroviar „din nou sexy”

Un deputat ocupă o funcție reprezentativă, fiind așadar, cel puțin teoretic, un model de conduită pentru ceilalți cetățeni de rând. La modul practic, însă, deputatul USR Adrian Dohotaru se întrece în derapaje frecvente de imagine publică, oferindu-ne numeroase exemple de „așa nu!”: se filmează mâncând din gunoiul Parlamentului, își pozează aspiratorul cu care se deplasează la București, pentru a-și dovedi astfel spiritul de gospodar ș.a.m.d.

Astăzi, același deputat a postat pe pagina sa personală de Facebook un filmuleț de două minute în care alesul clujenilor stă pe mijlocul unei căi ferate, cu spatele la un tunel din care în orice moment ar putea veni trenul. Gestul de inconștiență al deputatului ar putea trece ca atare, ca un simplu gest de inconștiență, dacă acesta nu s-ar fi filmat și cu copilul său minor în spate. 

Distanța între tunel și locul unde s-a filmat deputatul (chiar pe mijlocul liniei) a fost una care i-ar fi permis să se retragă de pe calea ferată în cazul în care un tren ar fi apărut intempestiv, însă riscul era totuși prezent și evident. 

Ce s-ar fi întâmplat dacă, în mijlocul filmării, un tren totuși ar fi apărut, iar deputatul ar fi avut ghinionul fatal de a se împiedica și de a cădea în calea trenului, cu copilul său în spate? Este normal ca un deputat în Parlamentul României să le ofere cetățenilor astfel de exemple? Dacă și alții îi vor urma pilda și vor începe să își facă selfie-uri și filmări pe calea ferată, cu copiii minori în spate, iar trenul se va intersecta la un moment dat cu dorința nesănătoasă de imagine a actorilor ad-hoc de Facebook?

 „Suntem aici la Vadu Crișului, lângă Șuncuiuș, de 1 Mai, vremea este superbă, am fost în peșteră, am venit până aici cu trenul și ne întoarcem, bineînțeles, cu trenul și pe asta vreau să pun accentul. Avem o autoritate feroviară care se formează pentru reformă feroviară. Din punctul meu de vedere, ar trebui să dezvolte cât mai multe cercetări alături de oameni de știință, sociologi, antropologi, alături de artiști, scriitori și oameni media, pentru a face transportul feroviar din nou sexy, nu doar rentabil… ”, explică Adrian Dohotaru la începutul videoului filmat cu copilul în spate. 

Deputatul s-a filmat, așadar, expunându-se potențialelor riscuri, pe o linie de cale ferată care face legătura între tot vestul și estul țării și Oradea, și nu pe o linie părăsită.  Totul pentru a promova ideea unui transport feroviar „din nou sexy”. 

Chiar dacă ar fi fost vorba despre o linie părăsită, cu filmările și selfie-urile pe calea ferată nu este de glumit, mai ales când sunt implicați și copii minori. Săptămâna trecută, un tânăr de 16 ani s-a electrocutat încercând să-și facă un selfie pe o garnitură de tren abandonată în câmp. Tânărul a urcat pe un vagon dezafectat pentru a-și face o poză, fără să știe la ce pericol se expune. În momentul în care s-a urcat pe tren, chiar sub cablurile de înaltă tensiune, s-a format un arc electric în urma căruia tânărul a luat pur și simplu foc, iar curentul i-a ars trupul.

Ziar de Cluj a adresat astăzi o sesizare către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj pentru a semnala acest comportament al deputatului Dohotaru în relația cu copilul său minor, pentru ca inspectorii DGASPC să ne ofere un punct de vedere și, eventual, să ia măsurile legale în privința comportamentului aparent riscant al adultului Adrian Dohotaru față de copilul său.

Foto și video: Facebook Adrian Dohotaru


Adauga comentariu