Deputații PSD Cornel Itu și Horia Nasra, despre Sevil Shhaideh: „Este o surpriză plăcută! Este primul premier doamnă din istoria României!”

Liviu Dragnea a anunțat astăzi mult așteptata propunere a PSD pentru funcția de premier: doamna Sevil Shhaideh, fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sevil Shhaideh a preluat portofoliul de ministru de la Liviu Dragnea și este cunoscută drept o apropiată a președintelui PSD.

Ziar de Cluj i-a sunat pe noii parlamentari PSD (pe senatorul Vasile Ilea și pe deputații Horia Nasra, Cornel Itu și Cristina Burciu) pentru a îi întreba cum comentează surprinzătoarea propunere a lui Liviu Dragnea. Până la ora publicării acestui material, doar deputații Horia Nasra (care este și președintele PSD Cluj) și Cornel Itu au răspuns solicitării noastre.

Cornel Itu este plăcut surprins de propunerea lui Liviu Dragnea

„Este o surpriză plăcută, un om profesionist, un om care și-a dat valoarea măsurii în Ministerul Dezvoltării, atât cât a fost secretar de stat, cât și ministru plin, un om care cred că poate să aducă o eficiență majoră în Guvernul României”, a declarat Cornel Itu.

Ziar de Cluj l-a mai întrebat pe deputatul Cornel Itu de ce a fost amânată, până în ultimul moment, anunțarea numelui doamnei Sevil Shhaideh.

„A fost strategia domnului președinte și cred că a fost benefică!”, a  răspuns Cornel Itu. 

Horia Nasra: „E o propunere foarte bună, este primul premier doamnă din istoria României!”

„E o propunere foarte bună, este primul premier doamnă din istoria României și experiența ei administrativă și guvernamentală este bine cunoscută și este una serioasă!”, a declarat Horia Nasra.

Ziar de Cluj l-a întrebat și pe Horia Nasra de ce a fost amânată anunțarea acestei propuneri până în ultimul moment.

„Pentru că am analizat toate opțiunile viabile funcției de premier și aceasta a fost alegerea cea mai bună! Noi, în alegeri, am comunicat programul de guvernare. După ce am aflat rezultatele și am analizat posibilitatea de a face o coaliție care să susțină Guvernul, atunci am venit și cu numele premierului. Ne-am gândit la numele premierului, pentru că nu poți în campania electorală să vorbești de o persoană, ci vorbești de un cumul, de o sumă de propuneri care să ducă la îmbunătățirea calității vieții românului – propuneri legislative, propuneri economice, sociale. După rezultate, numești un premier. 

Nominalizarea noastră, doamna este cetățean român și se bucură de toate drepturile unui cetățean român. Noi suntem un partid de stânga, un partid progresist, care are grijă de toți cetățenii României! Și toți suntem cetățeni români! Cu buletin, cu drept de vot, cu posibilități de a face politică sau nu!”, a răspuns Horia Nasra.

Întrebat dacă se prefigurează, sau dacă își dorește o funcție în viitorul Executiv, Horia Nasra a declarat:

„Analizăm și o să aflați oficial. Toate răspunsurile sunt oficiale și vin în urma unei analize a echipei. Eu am 4 ani în față de mandat de parlamentar. Trebuie să îmi exercit foarte bine mandatul și să îmi respect locul de muncă de aici, din București, și, de asemenea, să culeg propunerile clujenilor de la cabinetul parlamentar. Nu îmi doresc o funcție în Executiv și nu pentru asta am candidat la alegerile parlamentare, ca să plec în Guvern!”

O întrebare pe care nu le-am mai adresat-o parlamentarilor PSD, pentru că e una retorică, este următoarea: dacă ar fi anunțat Liviu Dragnea înainte de alegeri faptul că propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru este Sevil Shhaideh, ce scor electoral ar mai fi obținut PSD-ul?

Comentarii

Radu

21.12.2016 14:45

De la sirian la nevasta de sirian, cum sa nu fie ok numirea? Pana la urma e parerea a doi deputati de care n-a auzit nimeni (si de care n-o sa auzim tare multe in urmatorii 4 ani) despre un viitor premier de care n-a auzit multa lume, in afara de Dragnea. Io zic asa: si-o tras si Dragnea Boc-ul lui, de sex feminin insa.

Gerula

21.12.2016 19:18

D-na asta nu poate conduce în Ardeal. După un om de al nostru, ardelean din Sălaj acum avem un musulman? Nu am nimic cu ei, dar să conducă în Siria sau in sud, acolo la ei. Dar în Ardeal? Nu e binevenita.... Clujeni, pina cînd sa mai îndurăm disrespectul guvernanților?

Radu

22.12.2016 19:07

Vorbești prostii. Du-te fă marea spirala cu Ciolos să-ți revii.

Brain

21.12.2016 20:01
Nu stiu multe despre doamna propusa premier, nu comentez. Da' cu Vanghelie ce-ai avut bre Liviu? Reprezinta o comunitate mult mai importanta, mai ales in diaspora -:). Mda, o musulmana (nu ca as avea ceva cu ei, pina nu omoara oameni nevinovati) premier intr-o tara UE si NATO. Interesant, inconstienta sau bataie de joc? Despre parerea parlamentarilor PSD Cluj, nu cred ca merita macar pierduta vremea. Nu ca cu cei "de dreapta" merita pierduta vremea mai mult. Jenant si avem o problema...

Adauga comentariu