Demolarea garajelor continuă, noile parkinguri mai așteaptă

Vizitele edilului clujean Emil Boc la cele două parkinguri aflate în faza incipientă de construcție în cartierul Mănăștur par să fi fost doar un preambul al continuării demolării garajelor din cartierele municipiului Cluj-Napoca. Cele două parkinguri aflate în construcție, de pe strada Primăverii nr 8 și nr 20, au beneficiat de vizita lui Emil Boc, care nu a ezitat ulterior să îi asigure pe clujenii virtuali că „lucrările sunt în grafic”. Mai devreme de august 2020, în Cluj-Napoca nu vor fi date în folosință noi locuri de parcare pentru clujeni. 

În acest răstimp, demolarea garajelor continuă. După ce locurile de parcare ale localnicilor de pe strada Observatorului au fost desființate, iar garajele de pe strada Mogoșoaia din cartierul Mănăștur au fost demolate, acțiunea municipalității clujene continuă în acest sens și în zona cartierului Gheorgheni.

CITEȘTE ȘIProtest în Zorilor. 240 de familii de pe strada Observatorului rămân fără locuri de parcare

Demolarea garajelor de pe strada Mogoșoaia: 2 ani până la realizarea unui nou parking. Cum s-au conformat mănășturenii? VIDEO

Aici au de suferit nu doar proprietarii de garaje, dar și pietonii care au fost deposedați de trotuar după înființarea benzii dedicate transportului public în comun. Acum, autoturismele sunt parcate de-a lungul Bdului Nicolae Titulescu, chiar pe trotuar.

CITEȘTE ȘI: #smartboc Cum a fluidizat Emil Boc traficul de pe Titulescu: a lăsat pietonii fără trotuare FOTO

Astfel, vizita muncitorească de pe șantierele celor două parkinguri nu a reprezentat decât un motiv în plus pentru a continua demolarea garajelor și în cartierul Gheorgheni.

Administrația locală a dispus demolarea garajelor de pe 18 platforme din cartierul Gheorgheni, localizate pe străzile adiacente Bulevardului Nicolae Titulescu. Proprietarii au fost somați să se conformeze, în caz contrar aceștia urmează să fie și amendați:

vor avea de achitat o taxă suplimentară şi riscă să rămână fără locuri de parcare.

"Am identificat şi am monitorizat toate platformele de garaje din zona Titulescu, sunt 42 de platforme de garaje, dar din păcate, doar pentru 18 dintre ele situaţia a fost clară din punct de vedere juridic, de aceea doar pentru acestea am trimis somaţiile. Sunt 508 garaje pe aceste platforme, din care ieri mai erau în picioare 180. Proprietarii aveau obligaţia să îşi ridice garajele până astăzi.

Luni, colegii mei de la Poliţia Locală se vor deplasa în teren şi vor monitoriza câte garaje au mai rămas în picioare. În cazul în care vor rămâne garaje nedesfiinţate, poliţia locală va constata, va încheia un proces verbal şi de săptămâna viitoare vom ridica aceste garaje cu compania cu care avem contract, cu RAPD”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea recent, la un post de radio local. 

În cazul în care proprietarii garajelor nu se vor conforma, administrația locală îi amenință cu amenzi: 

„Costurile de ridicare a acestor garaje nu sunt mici, de aceea le recomand celor care au garaje încă să şi le ridice singuri, pentru că altfel vor plăti o taxă suplimentară, dar vor avea riscul de a nu mai primi locuri de parcare, chiar dacă au avut garaje, dar nu şi le-au demolat din proprie iniţiativă", a adăugat Tarcea.

Pe locul celor 18 platforme, Primăria ia în calcul amenajarea a cca 6oo de locuri de parcare, care vor fi trasate şi împărţite celor care au avut garaje şi le-au desfiinţat, dar şi celorlalţi locuitori din zonă. 

Din păcate, viceprimarul a omis să spună unde își vor parca autoturismele proprietarii rămași fără garaje și fără locuri de parcare, până la realizarea unui potențial parking sau până la înființarea noilor locuri de parcare.

Cel mai probabil acești vor fi nevoiți să-și parcheze autoturismele pe troturarul de pe Bdul Titulescu. 

 

Adauga comentariu