Dej: Un autobuz electric a ars ca o torță. Călătorii s-au autoevacuat

Un autobuz electric a luat foc, duminica seara, în Dej. Acesta transporta pasageri pe ruta Dej – Somcutul Mic, iar nu departe de iesirea din oras, un fum gros a inceput sa iasa din zona punctului de incarcare. In doar cateva secunde au aparut si flacari uriase, astfel ca oamenii au fost nevoiti sa coboare. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

Este vorba despre un autobuz de capacitate medie, intrat in flota Transurb abia in urma cu un an. Acesta este fabricat in Turcia, in colaborare cu BMW, notează dejeanul.ro

Imediat ce au vazut fum, cei trei pasageri care se aflau in autobuz, au coborat, iar soferul a sunat la 112. La fata locului s-au deplasat pompierii Detasamentului de Pompieri din Dej, dar incendiul se manifesta generalizat.

„O autospecială a fost dislocată pentru a stinge flăcările care au cuprins un autobuz cu propulsie electrică, care se deplasa pe strada Șomcutului din municipiul Dej.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 20.30, iar în momentul sosirii la fața locului ocupanții erau ieșiți din autobuz, acesta fiind cuprins în totalitate de flăcări.

A fost deconectat contactul general și s-a acționat cu jeturi de apă asupra focarelor, însă autovehiculul a fost distrus în cele din urmă în totalitate. Flăcările nu s-au extins mai departe de limitele în care au fost găsite.

Ocupanții din autobuz nu au solicitat consultul medical, iar cercetările preliminare au stabilit că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autobuzului”, au transmis reprezentantii ISU CLUJ.

Autobuzul face parte din seria celor 20 de autobuze electrice cumparate de Primaria Dej in cadrul unui proiect european de mobilitate urbana. Acestea sunt produse de compania turceasca Karsan in colaborare cu BMW, iar garantia acestora este de doi ani sau 200 000 de kilometri.

Schimbarea parcului auto al Transurb este in componenta celor sase proiecte europene pe mobilitate urbana in valoare de 45 de milioane de euro, pe care Primaria Dej le are deja in derulare.


Adauga comentariu