Decizie în dosarul profesorului de la UTCN acuzat că a luat şpagă în sesiunea de restanţe

Ioan Ardelean, profesorul surprins în această toamnă cu mai multe plicuri primite de la elevi cu titlu de mită pentru promovarea materiei, urmează să fie eliberat. 

Tribunalul Cluj, prin judecătorul Marius Lupea, a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată împotriva fostului angajat al UTCN, cu măsura controlului judiciar. 

Surse apropiate anchetei susţin că Ardelean şi-a recunoscut faptele imputate în septembrie însă, procurorul Claudiu Boţogan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a extins urmărirea penală pentru alte peste 10 acte materiale, pe care suspectul nu le recunoaşte ca fiind comise de el. 

Apărat de avocatul clujean, Tudor Zileriu, ex-cadrul didactic de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca a obţinut prima victorie împotriva măsurilor preventive implementate în ultimele trei luni. Decizia luat de judecător a venit ca urmare a faptului că însuşi procurorul de caz a motivat că se impune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

"Este normală poziţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Este binecunoscut faptul că pericolul pentru ordinea publică se diminuează odată cu trecerea timpului. Având în vedere că urmază să se administreze probe şi că până acum inculpatul şi-a respectat obligaţiile, era oarecum firească această poziţie din moment ce încă de la început nu s-a încercat îngreunarea bunul mers al procesului" a declarat avocatul Tudor Zileriu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Cluj în următoarea perioadă.

Direcția Generală Anticorupție, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a efectuat, la începutul lunii septembrie, mai multe percheziții la Facultatea de Mecanică, din cadrul UTCN, unde profesorul Ioan Ardelean avea catedră de cadru asociat. Ardelean este acuzat că lua mită de la studenți - între 50 și 150 de euro de persoană - ca să îi promoveze pe studenți la examenele restante pe care le aveau.

 

 

Adauga comentariu