Decizie bătută în cuie: Nu se mai face patinoar pe Lacul Chios. A fost aleasă altă locație

În ședința de Consiliu Județean de luni, a fost votată o hotărâre prin care se transferă o suprafață de teren de 1.800 mp din proprietatea județului în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Pe respectivul teren se va amenaja un patinoar și un parc de joacă.

Ani la rând, fostul viceprimar Anna Horvath și primarul Emil Boc au vorbit despre amenajarea unui patinoar pe Lacul Chios. Ambii spuneau că acesta este proiectul lor de suflet. Nu s-a făcut însă niciun patinoar, iar clujenilor nu le-a rămas decât să patineze iarna, când lacul se transforma în mod natural în patinoar.

După discuții cu specialiști, conducerea Primăriei a ajuns la concluzia că proiectul de suflet al primarului și al fostului viceprimar trebuie să își dea duhul și să fie găsită o altă locație, mai potrivită. Astfel, s-a ajuns la concluzia, că o suprafață de 1.800 de mp, lângă Cluj Arena, este potrivită pentru amenajarea patinoarului și a unui loc de joacă.

“Propunerea a venit în urma discuției din Comisia Tehnică de Urbanism pentru a regândi amplasamentul patinoarului din Parcul Central și ideea propusă de specialiști a fost aceea de a se renunța la amplasamentul de pe lac, care ar crea inconveniente estetice și la reconfigurarea întregii zone a locului de joacă, inclusiv la crearea unui patinoar pe întreaga suprafață de pe actualul loc de joacă și de pe suprafața care a fost transmisă în proprietate publică de către Consiliul Județean. Va urma o dezbatere publică și vom vedea care dintre cele două alternative – pe lac sau întreg spațiul de lângă stadion să fie folosit inclusiv pentru patinoar”, a declarat Emil Boc, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Iarna va fi patinoar, iar vara se vor putea desfășura alte activități pe locul patinoarului.

“Vara va fi parc de role sau alte activități specifice de vară. Eu am optat pentru varianta ințială de amenajare a patinoarului pe lac, au fost invocate câteva argumente, în special de natură estetică și de amenajare a lacului, am fost receptiv împreună cu colegii mei, mă bucur că domnul președinte Tișe a fost extrem de receptiv și imediat după solicitare a și aprobat, în prima ședință de Consiliu Județean, transferul terenului pentru a se putea face un plan integrat – loc de joacă și patinoar, în locația de lângă stadion”, a mai spus Boc.

În Hotărârea de Consiliu Județean se precizează că transferul s-a făcut la solicitarea Primăriei Cluj-Napoca.

„Prin Horărârea Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca nr. 779/2017, înregistrată la Consiliul Județean Cluj cu adresa nr. 24093/18.08.2017, se solicită transferul unei suprafețe de teren de aproximativ 1800 mp din terenul (în suprafață totală de 55.055 mp), proprietatea publică a Județului Cluj, situat în Municipiul Cluj-Napoca, str. Parcului f.n.  inscris în cartea funciară nr. 281471 Cluj-Napoca, în vederea realizării unui obiectiv de investiții publice – parc. Terenul a carui transfer se solicită, este adiacent ternului aflat in proprietatea Municipiului Cluj-Napoca pe care se află edificat locul de joacă pentru copii din Parcul Central”, scrie în Hotărâre.

Comentarii

mmm

29.08.2017 15:40

interese,interese!Ce fain era cind eram copil pe lac la patinoar!Pe insulita era ceai,etc,erau garduri de jur imprejur,garderoba!Acum nu se mai poate,asai?

Adauga comentariu