Decanat 2.0, locul in care decanul iti face cafeaua in timp ce stai la taclale cu prietenii

Studentii Universitatii Tehnice de pe strada Baritiu sunt abonati la „decanat”. Daca in mod normal o vizita la conducerea facultatii nu este neaparat o placere, clujenii au gasit o varianta sa indulceasca acest aspect al vietii de student.

Cafeneaua 2.0 de pe strada Baritiu este locul in care studentii sunt la ei acasa. Un spatiu mic, fara pretentii de cafenea de lux, isi deschide zilnic portile pentru tinerii care au nevoie de o cafea mare si o pauza si mai mare. In ciuda faptului ca oamenii misuna pe strazi si incearca sa rezolve cat mai multe probleme inainte de weekend, la „Decanat” timpul are rabdare cu toata lumea – chiar daca e abia trecut de ora 11, studentii nu au nicio problema sa isi petreaca timpul la o partida de „Activity”, cunoscutul joc de societate.

Din cele cinci mese gazduite de micuta cafenea, niciuna nu e goala pentru mai mult de cateva minute. Studentii vin la Decanat fara nicio teama, astfel ca sunetul aparatului de cafea este perceput mai degraba ca un zgomot de fundal alaturi de muzica Rock FM.

Generatia Facebook

In medie, din zece tineri care isi petrec timpul in cafenea, opt sunt cu ochii in telefoane sau laptopuri. Au demonstrat deja ca online-ul poate aduce schimbari importante in viata offline, asa ca niciunul nu se jeneaza ca in loc de o discutie fata in fata, prefera sa isi savureze cafeaua in timp ce navigheaza in mediul virtual. Cu toate acestea, la Decanat sunt promovate jocurile offline. Campionatele de Remi Etalat sunt organizate constat, iar tinerii care inca de la primele ore sunt prinsi intr-un joc „Activity” demonstreaza ca o cafea se poate savura si offline.

Dependenta de cafea se trateaza cu... cafea

Strategia de marketing de tipul „Black Friday” are o noua interpretare la Decanat. Mai precis, la patru cafele achizitionate, clientii fideli primesc o cafea gratis. Adica de luni pana joi platesc pentru cafea, iar vineri o pot savura gratuit. Tot decanul este cel care le ofera studentilor, la preturi speciale, sandwichuri, birose sau croissante alaturi de cafea.


Iar pagina de Facebook a cafenelei este urmarita de sute de internauti care vor sa fie la curent cu ultimele nouati. De exemplu, cardul prepay „Coffee to go”, 10+1 gratis, la 30 de lei.

Adauga comentariu