DEBANDADĂ TOTALĂ în Primărie: În audiență la BOC nu ai loc nici după un an de amânări, iar pensionarii din Cluj sunt taxați triplu pentru locurile de parcare

Primăria Cluj-Napoca își uimește peste poate propriii cetățeni. Dincolo de orice bugetare participativă, clujenii sunt revoltați că nu sunt primiți în audiență la Emil Boc nici după un an de promisiuni și amânări. Cererea de audiență este înregistrată de slujbașii municipalității și...atât. Scump mai este la vedere primarul Emil Boc. Iar problemele cu care se adresează cetățenii sunt cât se poate de reale, chiar dacă rămân nebăgate în seamă de funcționarii administrației locale.

Cazul clujeanului Radu Ionel este strigător la cer. De ce? Pentru că la ai săi 69 de ani, acesta este purtat pe drumuri, dincolo de orice inovații tehnologice lansate de Emil Boc. Unele probleme necesită implicarea directă a primarului care, ce să vezi?, își bate joc de unul dintre cele mai autentice instrumente de contact cu cetățenii: audiența

Clujeanul Radu Ionel locuiește pe strada Taberei de când se știe. Iar undeva pe strada Plopilor are un garaj de peste 20 de ani.

O situație firească a fost înregistrată prin 2016: cetățeanul Radu a întârziat să-și plătească taxa pentru garaj. Drept consecință, ulterior, a trebuit să plătească penalități, adică o taxă majorată: dacă suma lunară datorată administrației locale este de 50 de lei, domnul Radu a achitat și o suprataxă de 91 de lei. Total: 141 de lei. 

Din 2017 și până în 2019.

click foto pentru imagine completă

Pe lângă aceste penalizări, care s-au întins pe parcursul a 2 ani de zile, contractul de închiriere a terenului nu a fost reînnoit. Garajul este al cetățeanului, dar terenul al Prămăriei. Iată cum decide Primăria Cluj-Napoca să-și bată joc de propriii cetățeni:

contractul nu se mai reînnoiește, iar clujeanul de rând, pensionar pe deasupra, este bun de stors bani cu nemiluita, vreme de 2 ani de zile.

”Bine, am înțeles. E greșeala mea, n-am plătit la timp taxele, e loc de penalizare. Plătesc acum. Doar că și anul trecut am fost să-mi plătesc impozitele și trebuie să plătesc, din nou, acele majorări de 91 de lei. Înțeleg să plătești o dată majorări de întârziere, dar în fiecare an... E inadmisibil. 

Nu sunt cu taxele la zi? ”Ba da”, îmi răspund funcționarii municipalității, ”doar că nu știm, astea sunt dispozițiile de la ”Conducere”, afirmă o funcționară de la ghișeul pentru parcări.

Am fost la directorul Serviciului public de interes local pentru administrarea parcărilor, Florin Vasile Bugnar, care îmi spune că ”nu are ce face”. Cică, zice Bugnar, ”astea-s dispozițiile de la Consiliul Local”.

Și sunt trimis de la Ana la Caiafa. Mergeți la domnul viceprimar. 

Ca să nu mai spun că înștiințarea mi-a fost trimisă pe Prioripost, iar eu am primit-o la vreo 2 săptăpmâni după ce a fost trimisă. Păi cum înștiințezi cetățenii? Demonstrați că mi-ați trimis. Faptul că trimiți o adresă, dar ea nu ajunge la destinație decât după 2 săptămâni, după ce o ridic eu, aceasta nu înseamnă că ai însțiintat pe cineva. Așa poți trimite orice foaie și, procedural, să susții că ai îndeplinit procedura birocratică. Dar cetățeanul care n-a primit nimic, cu el cum rămâne? Cum te asiguri că cetățeanul a fost înștiințat? Cum?

Am fost și la viceprimar, la Dan Tarcea, care m-a trimis la Bugnar și am plătit taxele cu majorări de întârziere. 

Adică, contractul nu mi se reînnoiește, dar penalizările le plătesc deja de 2 ani. Care-i motivul? Nu mai sunt în întârziere cu plata impozitelor, sunt la zi?! 

Nefiind mulțumit de răspunsul primit de la viceprimar, am făcut cerere de audiență la domnul Emil Boc.

Se face un an de atunci, din 6 februarie 2018, dar n-am mai apucat audiența.

M-am mai întâlnit cu primarul Boc pe la întâlnirile astea festive, i-am dat și bilet personal cu privire la problema mea. Ori dânsul mi-a spus să le transmit aghiotanților din spate, băieților din municipalitate cu care era la eveniment. Nimic. 

Așa și nu am mai ajuns în audiență. 

Recent, în ianuarie 2019, am mai înregistrat o cerere de audiență. Nici de această dată nu am primit nici un răspuns. 

De ce trebuie să plătesc în fiecare an 90 de lei în plus? Chit că vor să demoleze garajele. Dar vecinii mei, care de asemenea au garaje, plătesc câte 50 de lei. Atât. Iar contractele le sunt reînnoite. 

Iar secretara de acolo îmi tot spune că nu mi-a venit rândul ”Sunteți prioritar”, zice ea. Dar așa și nu am apucat să intru în audiență la Emil Boc”, a declarat clujeanul Radu Ionel.  

Din păcate, Serviciul Administrare Parcări dispune doar de numere de fix, fiind foarte greu accesibile pentru cetățeni. Din această cauză nu am reușit să obținem un punct de vedere din partea ”Conducerii” acestui serviciu.

Poate reușește, totuși, după 1 an de amânări, domnul Emil Boc să facă puțină lumină în acest caz. Și un pic de ”curățenie”, n-ar strica. 

Adauga comentariu