În Dealul Lomb, alunecările de teren au făcut ravagii. Primăria nu dorește să dea explicații cu privire la irosirea banilor

Angajații lui Emil Boc au nevoie de 10 zile bătute pe muchie să trimită jurnaliștilor un răspuns format din 27 de cuvinte. Vorba vine răspuns. Este de fapt o bătaie de joc, așa cum s-au obișnuit să facă de câțiva ani încoace de când domnul primar se simte deranjat de presa care îndrăznește să vadă cu ochi critici proiectele pe care (nu) le face. 

În 7 ianuarie, am trimis o cerere către Biroul Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca prin care solicitam clarificări cu privire la Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM din Dealul Lomb, o investiție care este în întârziere din cauza nenumăratelor alunecări de teren. Din cauză că pământul a luat-o la vale, imobilele au crăpat, iar betonul din fața clădirilor, trotuarele și aleile au crăpat, au format denivelări și au devenit inutilizabile. Așa stând lucrurile, tot ce înseamnă beton a fost dat la o parte, în toamnă, pentru a reface zona din jurul clădirilor. Ziar de Cluj a semnalat această situație. 

Citește și: 

În Lomb e ca la mănăstirea lui Manole. Ce se construiește azi se dărâmă mâine - FOTO

SE SURPA minciunile lui Boc, facute pe banii nostri! Centrul de Excelență în Alunecări de Teren și Bălării, un produs postapocaliptic din Clujul de cinci stele - FOTO

Pentru că este vorba despre cheltuirea banilor publici în acest caz, am cerut explicații cu privire la lucrările care au demarat în toamnă în zona Lomb. 

„În baza Legii nr. 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public, vă rog să îmi transmiteți care este sursa fondurilor alocate pentru reparațiile la Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM (refacerea parcărilor și căilor de acces, trotuarelor, afectate de alunecările de teren) și care este valoarea acestor fonduri? De asemenea, când au început lucrările și care este termenul de finalizare?”, am transmis angajaților Biroului Mass-Media în 7 ianuarie. 

10 zile mai târziu, primim următoarea mizerie drept răspuns:    

“Buna ziua! Referitor la solicitarea adresată cu nr. de înregistrare 7783/2019, precizăm faptul că lucrările de reparații au fost suportate de antreprenor. Cu stimă, Iulia Perșa”

Mulțumim din inimă pentru (dez)interesul maxim pe care îl acordă angajații domnului Emil Boc când este vorba despre banul public, despre investiții întârziate din cauza încăpățânării „specialiștilor” din Primărie. Cum este posibil ca în anul 2019 comunicarea cu presa să se facă preferențial, iar primarul să comunice doar cu jurnaliștii care îi aduc osanale? 

Înțelegem că domnul Boc & Co. îi tratează pe clujeni cu dosul dacă trebuie să dea explicații neplăcute. E vina noastră că se lucrează cum nu se lucrează? Ne cerem scuze că suntem răi și vrem să aflăm de ce durează atât de mult construirea a două clădiri din fonduri europene și publice (Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și Centrul de Sprijinire a Afacerilor TEAM), de ce a fost ales un teren despre care se știa că este cu probleme și apar alunecări de teren? 

Adauga comentariu