De ziua Romaniei, Clujul zambeste

E planul unor tineri care si-au propus sa “redea tuturor concetatenilor increderea, mandria si bucuria de a fi romani si de a le reaminti despre importanta Unirii si sacrificiile facute de compatrioti, in decursul istoriei, pentru a ne tine uniti si puternici”. In contextul in care ultimele Eurobarometre arata ca romanii sunt printre cei mai tristi cetateni ai Uniunii Europene, Asociatia Tinerilor pentru Romania (ATPR) va demara, de Ziua Nationala a Romaniei, intre orele 12 si 16, in peste 15 orase, campania “De 1 Decembrie, zambeste!”. Inarmati cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste si mult entuziasm, voluntarii si membrii ATPR ii vor intampina pe sarbatoriti, in parcuri si in alte locuri publice, pentru a celebra, asa cum spun ei ca se cuvine, Ziua Nationala a Romaniei: cu multe zambete, steaguri tricolore si bucuria infaptuirii Marii Uniri.
“Initial, am gandit aceasta campanie in jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama ca unirea este generatoare de bucurie, mandrie si zambete. Si cum zambetul este un dar ce trebuie impartasit cu altii, asa s-a nascut ideea de a-i fotografia pe romani, tinand tricolorul in brate, langa suflet, si transmitand mandria, bucuria si onoarea de a fi urmasii unor mari eroi.  Dorim ca tinerii sa fie promotorii acestor ganduri pozitive, iar toti romanii sa-si exprime in public bucuria Marii Uniri ... zambind!”, a declarat Cristian Tanase, presedintele Asociatiei Tinerilor pentru Romania.
Piata Unirii din Cluj Napoca va fi gazda zambetelor de 1 decembrie, intre orele 12.00-16.00. Proiectul se va desfasura si in Campia Turzii in Parcul Central in colaborare cu Asociatia Artistilor Plastici(AAP) intre orele 15.00-17.00. Toate fotografiile realizate vor fi postate si se vor putea downloada de pe adresa www.atpr.org/fb.  

Adauga comentariu