De un an de zile, vandalii își fac de cap în stația de transport în comun de la podul IRA

Ghișeul de vânzare a biletelor, chioșcurile alimentare și barurile din stația CTP de la podul IRA, de pe strada Aurel Vlaicu, au fost închise în urmă cu un an, ca urmare a expirării contractelor de concesiune. De dependințele nefolosite nu s-a mai ocupat nimeni, așa că oamenii străzii au spart geamurile și ușile și au transformat spațiile în loc de bairam și în toalete publice.

La solicitarea Ziar de Cluj, Primăria Cluj-Napoca ne-a transmis, în mai 2021, că stațiile vor fi modernizate:

„În cadrul Comisiei de verificare a terenurilor propuse pentru obiectivele de investiții au fost luate în discuție stațiile multifuncționale preluate în proprietatea privată a municipiului ca urmare a încetării contractelor de concesiune. Pentru aceste stații urmează să fie lansată o procedură de achiziție pentru elaborare expertize tehnice și studii de fezabilitate în vederea modernizării acestora.”

Procedura de achiziție promisă de Primărie în luna mai a fost publicată pe SEAP în 22 decembrie 2021 („ACORD-CADRU PENTRU SERVICII DE PROIECTARE SF/DALI –  „Modernizare 11 stații pentru transportul în comun”, din Municipiul Cluj – Napoca), data limită de depunere a ofertelor fiind 10 ianuarie 2022.

Fiind vorba despre un studiu de fezabilitate/ documentație de autorizare a lucrărilor de intervenție, mai avem de așteptat până în momentul în care stațiile vor fi modernizate și pe teren, nu doar pe hârtie. Printre cele 11 stații CTP se află și Siretului și Atlas, de pe strada Aurel Vlaicu, care ar avea nevoie, până la modernizare, de o igienizare și de o supraveghere mai atentă din partea Poliției Locale.

Ziar de Cluj v-a prezentat în 26 mai 2021 stația de la podul IRA, atrăgând atenția că aceasta necesita o temeinică dezinfecție.

Citiți și:

Stația de autobuz de la Podul IRA, premiată cu locul I la un concurs internațional de duhoare și răspândire de molime - FOTO & VIDEO

7 luni mai târziu, am revenit în stația din dreptul Expo Transilvania, pentru a vă prezenta cum a dezinfectat și curățat Primăria vechile spații din această stație. Atât pe partea cu strada principală, cât și pe partea dinspre parc, spațiile au rămas distruse, pline de excremente și de peturi de bere. Nu numai că stația nu a fost igienizată, dar mizeria s-a dublat.

De departe, stația Expo pare o banală amenajare comunist-capitalistă:

De aproape însă, vedem dezastrul. Geamurile de la stradă sunt sparte, iar în spatele lor totul e devastat:

Pe partea dinspre parc, interiorul clădirilor e plin de sticle de băutură și de excremente:

În Clujul ”smart”, de 5 stele, în spatele gardului poleit din vorbe se întinde un covor de mizerii:

Până la modernizarea stației, vandalii își fac de cap într-o zonă aglomerată, lângă un parc și o stație de transport în comun:

Adauga comentariu