De sărbători, nici morții nu se îngroapă în Cluj-Napoca

Funcționarii publici, angajați în Primăria Cluj-Napoca, au pretenția ca cetățenii să nu moară în zilele în care ei ar trebui să fie liberi. O familie care a pierdut pe cineva drag în 31 decembrie, a reușit să îl îngroape abia în 4 ianuarie. Li s-a comunicat că doar în 3 ianuarie va fi cineva disponibil la Serviciul Administrare Cimitire Domeniul Public pentru a elibera actele necesare. În data de 3 s-a prezentat un angajat doar după insistențele familiei, deoarece potrivit unei Hotărâri a Guvernului, bugetarii aveau liber până în 6 ianuarie. Astfel că, dacă era după angajații Primăriei, persoana decedată trebuia să fie îngropată abia la șapte zile de la deces.

Purtătorul de cuvânt al RADP Cluj ne-a comunicat că ei se ocupă doar de înhumarea propriu zisă, după ce aceasta este programată de cei de la Serviciul deministrare cimitire.

”Noi suntem prestator de servicii funerare. Locul de veci și programarea înhumării este stabilită de Serviciul administrare cimitire. Noi suntem diponibili oricând, și duminica și în zilele libere. Ne organizăm astfel încât să putem veni în spijinul cetățenilor. Este un subiect sensibil, astfel încât noi chemăm și oameni de acasă dacă este nevoie”, potrivit purtătorului de cuvânt al RADP Cluj.

Și cei de la RADP au lacunele lor. Anul trecut a existat un caz asemănător, de data aceasta vina fiind a celor de la RADP, care însă s-a rezolvat după intervenția primarului Boc.

”Nu e normal ca în 27 decembrie să spună unei familii că trebuie să stea până în 3 ianuarie pentru a fi săpată o groapă în cimitir. Am fost supărat că a trebuit să ajungem aici. Nașterea o poți programa, dar decesul nu poți. Cum poți să spui că trebuie să aștepte încă 6 zile pentru înmormântare. Nu e normal să intervină primarul sau șeful direcției cimitire pentru a rezolva această problemă”, declara Boc atunci.

Citește și:

Cu mortul de Revelion. Drama unei familii din Cluj: "În timp ce stăm să ne uitam la televizor de Revelion, ea e într-un frigider la pompele funebre!"

Se pare însă că situația se repetă, iar clujenii sunt în continuare sfidați de către angajații lui Boc. Dragi clujeni, luați-vă măsuri de siguranță pentru a nu muri de sărbători când bugetarii sunt liberi. Regiile și serviciile subordonate Primăriei își arată incomeptența, iar clujenii, pe lângă pierderea unei persoane dragi se confruntă și cu birocrația și nepăsarea unor angajați plătiți din buzunarul lor.

Am solicitat un punct de vedere și din partea Primăriei Cluj-Napoca pe care îl vom publica de îndată ce îl vor transmite.

 

Adauga comentariu