DE RÂSUL LUMII: "Mândria de a fi din Cluj a fost declarată oficial boală psihică"

Obsesia de PR a primarului Emil Boc şi modul în care aplaudacii săi iau de bun tot ceea ce li se livrează ne-au adus în situaţia de a ajunge de râsul lumii. Celebrul "cotidian de umor involuntar" Times New Roman publică un "răutăcism" la adresa celor care se iau prea în serios cu "mândria" asta de a se fi născut, sau de a locui într-un loc - de parcă ar fi un merit că Soarta a făcut ca mama unora să se întâlnească cu poştaşul fix în Cluj-Napoca, sau că Nea Ceaşcă i-a strămutat din "tina" "Văscăuţilor din Deal" la bloc în "Mănăştiur", Zorilor sau Mărăşti. Da, ştim, e "fain la Cliuj" - o zice şi Marica de după celebrul său prosop. Aici se face cel mai respirabil aer din Galaxia cunoscută şi necunoscută, aici avem Centru şi numai Centru peste tot în Centru, TIFF, "ANTOL" şi "căşi" de trăiesc toate babele şi moşii mândri numai din chirii şi numai cu Rols Royce la scară. Şi-l mai avem primar de 16 ani pe gospodarul răchiţelean Emil Boc, după ce l-am avut 12 ani pe sânnicolăuanul mare Gheorghe Funar. De mândri.

"Deși era evident de câțiva ani, mândria de a fi din Cluj a fost recunoscută abia azi drept boală psihică. Este doar un prim pas pentru a elimina din societate aceste exemplare periculoase, a căror lipsă de rațiune este cel puțin enervantă, dacă nu chiar revoltătoare de-a dreptul.

”Mândria de a fi din Cluj este întru-totul paralelă cu raționalitatea”, e explicat reputatul psihiatru Decebal Popescu. ”Să te lauzi că ești din Cluj, mai ales când ești un biet român aflat acolo de câteva generații, nu un ungur care e urmașul celor care au construit orașul, denotă o percepție complet imbecilă asupra realității și niște grave tulburări psihice. E foarte bine că mândria asta imbecilă este recunoscută drept boală psihică.”

”Ăștia care se laudă că ei sunt din Cluj au ajuns să fie mai odioși chiar și decât băutorii de bere cu lămâie sau decât ăia care se laudă peste tot că sunt vegani”, a continuat reputatul psihiatru. ”Unii au ajuns într-un stadiu atât de avansat al bolii încât se laudă cu lucruri absurde – adică sunt, de exemplu, clujeni mândri că ei nu au metrou. Ca să nu mai zic că doar 10% din clujenii care se laudă că ei au apă caldă acasă o și folosesc vreodată.” (Times New Roman)"

Adauga comentariu