De maine clujenilor nu li se va mai ridica gunoiul. Rampa se inchide in aceasta noapte

Salprest Rampa S.A a anuntat ca sisteaza in aceasta seara accesul masinilor de colectat gunoiul pe motiv ca spatiul de depozitare a ajuns la capacitatea maxima. Garda de Mediu Cluj nu a dat pana in acest moment nicio dispozitie de inchidere a rampei si nici nu o vor da pana cand nu va fi efectuat un nou control la fata locului. In urma acestuia se va confirma sau se va  infirma faptul ca rampa de la Pata Rat administrata de catre Salprest Rampa S.A. a ajuns la capacitate maxima. In urma cu aproximativ doua saptamani reprezentantii Garzii de Mediu Cluj au efectut un control in urma caruia s-a constatat faptul ca spatiul de depozitare al gunoaielor a ajuns la un grad de ocupare de 95%. Razboiul gunoaielor a ajuns pe ultima suta de metri. De maine resturile menajere ale clujenilor nu vor ma fi ridicate de catre firmele de salubritate. 

Un nou control al Garzii de mediu Cluj este preconizat sa fie facut in aceasta saptamana sau peste doua saptamani. Daca rampa de gunoi de la Pata Rat a atins capacitatea maxima de depozitare, si nu va fi inchisa de catre operator, atunci ea va fi inchisa de reprezentantii Garii de Mediu. Potrivit surselor, procentul de 5% ramas liber din spatiul de depozitare nu ar mai putea sa deserveasca populatia judetului mai mult de cateva zile 

Vakar Istvan se considera santajat de catre reprezentantii comunei Felecu. Desi a facut tot ce i-a stat in putinta si a indeplinit toate cerintele reprezentatilor adiminstratiei felecane Vakar Istvan nu intelege de ce acestia nu au luat o decizie in ceea ce priveste acceptul pentru ca institutia Consiliului Judetean sa poata depozita gunoaiele pe cele 2 hectare aflate in proprietatea comunei Feleacu, parte a Centrului de Managament Integrat al Deseurilor. Singura sansa pentru ca deseurile clujenilor sa fie depozitae la CMID ar fi emiterea din partea prefectului a unui ordin de situatii de urgenta. 

“Cei din Feleacu nu ne-au ajutat cu nimic. Singura sansa sa intram pe noua rampa aflata in cadrul CMID ar fi un ordin de prefect sau acordul Feleacului. Am incercat sa conving prefectul sa emita un ordin pentru situatii de urgenta, iar acesta mi-a transmis ca cerceteaza baza legala. Domnul Craciun de la Mediu (directorul Agentiei de Mediu - n.red.) mi-a transmis ca din cate stie el nu se inchide rampa, Boc e innebunit. E un cerc vicios si nu imi dau seama cum functioneaza. Cine il controleaza, de ce sau care e scopul? Noi suntem tinuti in santaj de Feleacu. Primarul comunei are telefonul inchis, nimeni nu stie unde este, vom vedea maine dimineata cum sa rezolvam problema”, a afirmat Vakar Istvan.

Singura rampa care are autorizatie de mediu pentru  depozitarea deseurilor si care ar putea deservi Clujul este pe teritoriul comunei Moldovenesti. Din nefericire reprezentantii societatii care administreaza rampa pentru depozitarea deseurilor toxice de la Moldovenesti nu au adus documentele cu privire la modificarea codului CAEN care sa ii permita si depozitarea deseurilor menajere. Varianta propusa de catre firma Rosal pentru infiintarea unei rampe pe un teren al acesteia nu este o varianta fiabila din pricina ca autorizarea acesteia ar dura aproximativ 6 luni. In tot acest timp clujenii vor ajunge sa stea cu gunoaiele in fata casei.

Comentarii

elf

26.05.2015 10:27

multumim d-ei  ratiu ca s-a ajuns aici!...incasati 1000 euro /luna ca sa va faceti ca aveti grija de "cheltuirea corecta a banului public" urmati exemplul lui oleleu ...si inapoiati banii pe care i-ati incasat imoral ca orcum nu va veti bucura de ei dupa gratii..!

Adauga comentariu