De la cercetat penal, la consilier judetean. Cine il va inlocui pe Seplecan

Odata cu posibila plecare a lui Mihai Seplecan la Bucuresti, locul acestuia in fotoliul de consilier judetean ar putea fi luat de Rares Pop, implicat in dosarul Referendumului,  acuzat de procurorii anticoruptie ca a fost implicat in infractiuni de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului din iulie 2012 privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

“Urmatorul pe lista este Rares Pop, el va fi consilier judetean daca Mihai Seplecan pleaca, intr-adevar, la Bucuresti”, a declarat Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj.

Tanarul Rares Pop, numit sef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier Cluj (ISCTR) fix dupa referendum, era indicat de procurorii anticoruptie ca a coordonat transportul  romilor convinsi sa voteze multiplu in judetul Cluj, cu patru autocare apartinand firmei Fany. Toate acestea, alaturi de Andrei Ciubuc, protejatul lui Andrei Marga. Trecutul sau indoielnic nu-i sta in cale acum, cand e la un pas de a prinde un loc caldut, in Consiliul Judetean Cluj. De la coordonatorul romilor spre cabinele de vot, Rares Pop este pe cale sa ajunga unul dintre dramuitorii banilor intregului judet.

"Functia nu poate decat sa ma onoreze. Am 34de ani; va dati seama, sa ajungi consilier judetean la varsta asta e o onoare", a declarat Rares Pop pentru Ziar de Cluj.

La trecutu-i mare, mare viitor

In dosarul Referendumului Pop este acuzat ca a dirijat autocarele cu romi catre sectiile de votare.

“O alta cauza a investigatiilor cauzei vizeaza stabilirea persoanelor care au participat la furnizarea autocarelor ce au transportat alegatorii pe raza judetului Cluj. Astfel, s-a stabilit ca numitii Andrei Ciubuc si Rares Pop, ambii membri PNL Cluj, au dirijat la solicitarea invinuitului Samson Dumitru mai multe autocare la locatii anume stabilite”, se arata in dosarul de urmarire penala.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in contextul organizarii, la data de 29 iulie 2012, a referendumului pentru demiterea presedintelui Romaniei, inculpatul Samson Dumitru a organizat "o actiune de mobilizare" a electoratului la nivelul judetului Cluj, in vederea exercitarii dreptului la vot de catre alegatori, "in schimbul unor foloase materiale" constand in bani sau produse alimentare (mancare si bautura).

sursa foto: facebook.com, napocanews.ro

Comentarii

Protonic

09.01.2014 12:18

Pana nu vedem ca sunt anchetati si liderii pdl pentru falsificarea alegerilor in tara si strainatate, consideram ca ce fac procurorii anricoruptie este politie politica.
Daca se iau dosarele la rand atunci acestea erau prioritare.

florin

08.01.2014 19:53

din pacate pt rares pop, szeplekan nu va merge la bucuresti. este mai benefica prezenta lui pop in cj cluj decat al analfabetului de szeplekan, macar pop știe citi, szeplekan nu

Acvila

08.02.2014 21:04

"Unele dintre prostituate au afirmat ca Mihai Szeplekan le-ar fi introdus in hotelul din Bucuresti, unde cazarea deputatului este platita din bani publici. "La Bucuresti ? O noua afacere?)))) Vretii sa promovati cautati in facultati ,oameni  cu 10 . Nu promovati marionete usor de manipulat . Nu va fie frica de studenti)Elitele studentesti  sunt adevarata clasa politica.. Ei salveaza Romania nu plangaciosii .Cu respect  Acvila

Adauga comentariu