De la afaceri cu toci şi robe pentru studenţii clujeni, senatorul PSD Vasile Ilea a devenit expert în finanţe-bănci şi-l audiază în Parlament pe Mugur Isărescu. Ce-am mai râde, dacă nu ar fi de plâns

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României participă, marți, alături de întreg Consiliul de Administrație al BNR, la audierea de la comisiile Senatului. Vor să ştie experţii în datul din gură ce şi cum cu banii, de la experţii banilor - cam cât de viguros mai e leul şi dacă mai poate da din coada inflaţionistă pe măsura pretenţiilor politicienilor de a da bunăstare la tot cartierul.

O imagine emblematică despre gradul de impostură din Parlamentul României ne-a sărit în ochi în timpul acestor audieri: expertul în bani Vasile Ilea, senator PSD de Cluj. Stând la masa audierilor şi înţelegând, înţelept, totul. E drept că, pentru a exista un dialog constructiv, trebuie ca interlocutorii înlocuitorii interlocutorii să posede cunoştinţe cât de cât despre domeniul adus în discuţie. Dar noi avem speranţe că nu e ca şi cum Isărescu ar fi încercat să explice cum e cu Pisica lui Schrodinger unui trib de papuaşi (chit că leul nostru, dacă deschide Isărescu seiful Băncii Naţionale s-ar putea să fie mai mult mort decât în viaţă), iar mare parte dintre parlamentari aduc a trib (stai, chiar sunt).

Vasile Ilea e inginer specialist în biotehnologie, calificare obţinută la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, ale cărei cursuri le-a absolvit în 1999. Este membru al PSD din fix acelaşi an – atunci se numea PDSR – şi susţine că a trăit până acum aproape exclusiv de pe urma propriilor afaceri, afaceri în care, susţine tot domnia sa, statul şi bugetele sale nu au avut nici un rol. Asta dacă nu punem la socoteală micuţa sinecură de responsabil cu fondurile europene la RADP, pe care a ocupat-o între 1997 şi 1999. Şi dacă afaceri se pot numi organizarea de evenimente şi confecţionarea de toci şi robe pentru studenţii absolvenţi, ceea ce făcea, în principal, până să fie ales senator de Cluj.

Deci, de la afaceri cu toci şi robe pentru studenţii clujeni, plus “vidiourile” aferente, senatorul PSD Vasile Ilea a devenit expert în finanţe-bănci şi-l audiază în Parlament pe Mugur Isărescu. Ce-am mai râde, dacă nu ar fi de plans...

 

Adauga comentariu