De jumătate de milion de euro, SRI și-a cumpărat patru case „de intervenție” în Cluj-Napoca. Pe vremea fostei Securități erau denumite “case conspirative”

Conform evz.ro SRI ar deține în Cluj-Napoca cel puțin patru case de interveție. Pe vremea fostei Securități erau denumite “case conspirative” – dar, deh, la vremuri noi, denumiri noi!

Deși adresele imobileleor dobândite anul trecut sunt secrete, valoarea lor de inventar este publică.

SRI a cumpărat în 2017 trei locuințe în Cluj Napoca cu următoarele valori:

416.483 de lei (Contract de vânzare-cumpărare nr. 5521 din 19.12.2017), 612.037 de lei (Contract de vânzare-cumpărare nr. 5650 din 27.12.2017), 728.458 de lei (Contract de vânzare-cumpărare nr. 5523 din 19.12.2017), arată Gazeta de Cluj.

Cel de-al patru imobil a fost dobândit prin contractul de donație nr. 366 din 17.03.2017.

Ultima poziție ne duce cu gândul la cum, pe vremea vechii Securități, timp de câteva săptămâni, Albu, fosta directoare a Direcţiei Sanitare Cluj, le-a pus „filorilor” la dispoziţie o cameră „de unde se putea da ieşirea Doinei Cornea de la domiciliu”. Apoi, mutându-se col. Oprean Florian în apropiere, s-a putut intra în podul casei acestuia de unde se putea „da ieşirea”. (vechile năravuri pier greu, dar ne bucurăm că mai există patrioți care-și donează casele în scopurile nobile ale Noii Cooperative Ochiul și Timpanul)

Sursa evz.ro precizează că SRI deține și alte „locuințe de intervenție” pentru agenții săi, în marea majoritate a județelor din țară.

Cele mai multe locuințe au fost însă achiziționate anul trecut, iar valorile lor sunt cuprinse între 30.000 de euro și 200.000 de euro.

PS: Suntem foarte curioși cu privire la acțiunile intreprinse în Cluj de către SRI de-au binemeritat lucrătorii acestei intituții aceste cheltuieli din partea Patriei. Că nu am prea văzut rezultate notabile cu privire la activitățile ne-conforme cu legile și bugetul public care se desfășoară - și sunt des semnalate în presă - în Republica Autonomă Cluj

Adauga comentariu