De doi ani, Boc tot face aplicația care îi notifică pe șoferi când le este ridicată mașina. Pe hârtie merge strună

Primarul Emil Boc, reciclatorul de idei, reîncălzește propria idee veche de doi ani. În prag de campanie electorală pentru alegerile locale de anul viitor, Boc anunță că Primăria va face o aplicație care să alerteze proprietarii atunci când le sunt ridicate mașinile.

Acea aplicație ar urma să îi anunțe pe șoferi cât au de plată și unde să meargă să își recupereze autoturismul. Iată ce spunea primarul acum doi ani.

„Pregătim o aplicație care să te alerteze când ți-a fost ridicată mașina. Șoferii vor primi o alertă care spune de unde a fost ridicată mașina, unde să meargă șoferul să o ridice și cât costă”.

Miercuri, într-o emisiune online, Boc a început să vorbească iar despre aplicația care îi alertează pe șoferi despre autoturismul ridicat. A avansat însă cu demersurile în doi ani. Dacă în 2017 nu spunea nimic concret, de data aceasta a afirmat că urmează să fie realizată și o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens.

„Discutăm și suntem în parteneriat cu mai multe firme clujene. Se testează mai multe soluții pentru diverse aplicații. În Uniunea Europeană este un lucru comun ca datele pe care le oferă autoritățile publice, cum sunt cele de transport sau care vizează consumul de energie a clădirilor publice, să fie făcute publice. Ele sunt ținute relativ în secret acum. Aceste date, potrivit legii, sunt publice, iar autoritățile trebuie să le pună la dispoziția dezvoltatorilor din domeniul inovării, pentru a crea aplicații, pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, oferindu-le materiale suport”, a declarat Boc.

Adauga comentariu