De ce a vrut Remus Lapusan sa fie administrator SI la TRANSGAZ, desi avea deja 10 000 de euro pe luna ca sef la UNIQA Asigurari

Toata lumea a fost surprinsa de numirea in iunie a acestui an a lui Remus Lapusan in functia de administrator provizoriu al Transgaz, atat de provizoriu ca o sa stea acolo pana 2021. Fiindca toti s-au intrebat cine a rezolvat numirea asta atat de stranie. Ei bine, va dam noi raspunsul: Horica Nasra a rezolvat totul. Fiindca linge atat de frumos la Bucuresti fundul lui Dragnea, i s-a aruncat si lui o ciosvarta, recunoasteti, una importanta. Ciosvarta cu care Nasra si-a platit datoria fata de Lapusan, in sensul in care Remusica l-a ajutat si sustinut in acest rastimp ca el sa prinda radacini la PSD Cluj.

Frumos gest, interesanta tinta pentru domnul Lapusan, despre care stiam ca se ocupa cu asigurarile si cu smenurile politice. La asigurari, pozitia sa de CEO la UNIQA, ii aduce luna de luna minim 10 000 de euro, de ce i-o mai fi trebuit si pozitia de administrator unde nu ia mai mult de 1000 de euro pe luna si 1000 de mc de gaz anual (sigur, astia inseamna peste 30 000 de euro)?

Pai, va spunem noi. Exista un proverb chinezesc care spune ca, daca vrei sa faci bani, trebuie sa te duci in locul unde exista bani. Si la Transgaz exista cacalau. Ia sa citim un raport al Corpului de Control al premierului din 2014 care ne arata cam cat potential de smen si cash public este la Transgaz:

Ati inteles, da? 

PS: Si fiindca nu suntem nici prosti, nici neinformati, sa va spunem ca in paralel cu gestul emotionant al lui Nasra fata de Lapusan, Remusica nu uita sa fie tradator si sa isi pregateasca miscarile de pe tabla de sah. Una dintre fiicele Aureliei Cristea a fost angajata cu totul intamplator pe o pozitie calduta la UNIQA in Bucuresti. Semn ca Lapusan isi pregateste terenul daca Dragnea o fi sau o pati. Intelegerea nu e surprinzatoare. In ciuda coliziunilor din 2016, pe cei doi ii leaga o intreaga istorie de biznisuri.

Adauga comentariu