De ce să murim noi? Să moară ei, frumos și cu demnitate!

La sfârșitul săptămânii, vitejii nației au ieșit în stradă, în mai multe orașe, pentru a protesta față de vaccinarea obligatorie. Au n-au treabă, ies la protest. Care vaccinare obligatorie? Că nu s-a pus și nici nu se pune problema. Nimeni nu vrea să vaccineze obligatoriu pe nimeni. Prin urmare, se vede treaba, au protestat pentru nimic. Au protestat degeaba. Mă rog, nu chiar degeaba, că unii, politicieni și veleitari jinduind după glorie, s-au ales cu puțintică imagine. Imaginea de luptători neînfricați pentru drepturile și libertățile omului. Apărătorii neamului românesc, amenințat nu de coronavirus ci de un vaccin. Ce să zic... Pe când și un amplu protest față de prostie?

Până acum, la nivel global s-au înregistrat 117.498.137 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 2.606.615 decese. În România s-au înregistrat 830.563 cazuri, din care 20.963 decese. Cifrele sunt înspăimântătoare. Valul trei, provocat de tulpina din Marea Britanie, cu 70% mai contagioasă decât cea care a provocat valul doi, a început. De la zi la zi crește numărul de infectări, numărul de internați la ATI și numărul de morți. Citeam că, potrivit unei simulări a experților, în România se va ajunge, la mijlocul lunii aprilie, undeva la 20.000 de persoane infectate zilnic. Dacă se va adeveri calculul experților, Doamne ferește!, va fi prăpăd, se va muri pe capete.

Întrebarea este câți vor trebui să mai moară până când cei care astăzi contestă toate măsurile de prevenție să priceapă că nu-i de joacă? Să priceapă că teribilismul și inconștiența lor ucid. Să priceapă că trebuie să ne protejăm față de coronavirus nu pentru că așa zice Arafat sau nu știu cine, ci pentru că doar așa avem șanse să scăpăm, să revenim la o viață normală.

Da, sigur, au dreptul să nu poarte mască, au dreptul să facă petreceri peste petreceri, au dreptul să nu se vaccineze. E treaba lor. Dar mai au un drept. Să meargă la notar și să dea declarație pe proprie răspundere cum că în caz că se îmbolnăvesc de Covid-19 refuză internarea în spital, refuză să ia locul la ATI unuia pe care ei l-au îmbolnăvit. Să facă bine să-și dea viața pentru crezul lor dacă sunt așa de viteji. În frunte cu Șoșoaca. Singuri, neîmpărtășiți și fără lumânare la cap, așa cum au murit cei care au murit de Covid. Să crape cu demnitate, dacă sunt așa de deștepți. Cu aceeași demnitate cu care refuză vaccinarea și „botnița”.

Adauga comentariu