De ce s-a aliat Nasra cu Dohotaru? Va intra și Boc în combinație?

Horia Nasra, deputat și președintele PSD Cluj, împreună cu Adrian Dohotaru, deputat USR de Facebook, s-au pus pe scris scrisorele deschise către primarul Emil Boc pentru a-i propune acestuia buget participativ cu accent pe infrastructură. Bugete participative am mai avut și până acum, dar cu accent pe sifonat banul public și doar pentru sume modeste, aceste bugete fiind destinate unor evenimente culturale (a se citi: șușe) minore ca amploare și valoare artistică. 

Când vorbim însă despre infrastructură, adică despre bani mulți pentru băieții deștepți, se pare că granițele transpartinice devin poduri cu flori (trandafiri, flori de mucegai ș.a.m.d). Opoziție la Cluj oricum nu a existat niciodată, ea fiind până acum doar mimată, stângace, electoral, însă, cum electorii s-au prins de mult, acum darea și luarea de mână se pare că au început să se facă pe față!

USR + PSD = LOVE mai de demult, dacă ne gândim la faptul că deputatul Dohotaru și-a dorit să devină consilier local PSD, pe vremea când Aurelia Cristea era candidata PSD la Primărie. Cum și Nasra a crescut politic în umbra Aureliei Cristea, nu este de mirare că cei doi s-au înfrățit acum sub aceleași interese discutabile, îmbrăcate, bineînțeles, în idei generoase și sforăitoare, care, pentru un Caragiale reîncarnat în Clujul anului 2017, ar putea constitui o sursă majoră de inspirație. 

Deputații Dohotaru și Nasra propun ca cel puțin 10% din bugetul de investiții și reparații al Primăriei să fie alocat pentru proiecte de investiții în infrastructură decise de către unii cetățeni. Cum însă grupurile private de ONG-uri și de cetățeni nu au neapărat o viziune de ansamblu asupra necesităților orașului, am risca astfel ca proiectele câștigătoare în urma concursului de buget participativ să sporească doar haosul urbanistic în care se scufundă Clujul. Mai multe detalii despre întreaga gogomănie puteți citi aici:

Deputatul Dohotaru îi propune lui Boc buget participativ cu accent pe infrastructură. Va accepta primarul o nouă smântânire a banului public în interes privat?

Ziar de Cluj se întreba, încă din 9 februarie, dacă va accepta primarul o nouă smântânire a banului public în interes privat și pentru ca întrebarea noastră să nu rămână doar una retorică, am adresat-o astăzi și pe cale oficială Primăriei Cluj-Napoca, pentru a afla cum răspunde Emil Boc acestei provocări: va intra în combinație sau îi va trimite pe cei doi deputați să plimbe ursul, respectiv pisica, pe holurile Parlamentului, în instituția unde Șoni de la Vama Veche ne face o favoare și doarme neîntors, scutindu-ne măcar el, în felul acesta, de inițiative păguboase pentru bugetul și interesul public. 

Foto: presalocala.com


Adauga comentariu