De ce nu exista o rampa de acces pentru carucioare in zona scarilor de pe strada Aurel Vlaicu?

Desi sunt 4 cai de acces pietonale care fac legatura dinspre parcul de la Expo Transilvania spre strada Aurel Vlaicu, nicuna dintre acestea nu este dotata cu rampa pentru persoane cu dizabilitati motorii. Reprezentantii Primariei, desi au zeci de sesizari in acest sens nu gasesc de ani de zile o solutie pentru a usura deplasarea celor imobilizati in scaune si a tinerelor mamici cu caruciorul inspre cele doua statii de autobuz din apropiere. Saptamana trecuta Regia Autonoma de Adiministrare a Domeniului Public ( RADP) a amenajat doar pe jumatate una din scarile aflate in apropiera caldirii numite de clujeni sapca lui Ceausescu.

Zeci de sesizari au fost inregistrate numai in acest an la Primaria Cluj-Napoca cu privire la starea deplorabila a scarilor care fac accesul spre statiile de autobuz de pe strada Aurel Vlaicu. Majoritatea dintre plangerile cetatenilor sunt venite din partea mamicilor care spun ca le este greu cu carucioarele de copii sa urce scarile degradate. Recent, prin intermediul RADP, administratia locala a reparat pe jumatate una dintre caile de acces, modernizare ce a constat in inlocuirea betonului cu dale. Pe langa portiunea de scari refacuta in timp s-a format un adevarat culoar de trecere folosit de mamicile care incearca sa urce cu copii in carucior spre statie.

 

“Imi este foarte greu sa urc scarile astea. Priviti cum arata. Prefer sa merg pana in capat, sa trec pe langa piata agro de pe Dambovitei si de acolo pe trotuar pana la ultima statie. Cat de greu le este sa amenajeze aici o rampa? Cred ca ar fi mult mai usor pentru toata lumea si nu am mai fi nevoiti sa umblam atata pe jos pentru a ajunge sa luam autobuzul”, a afirmat Ioana, o mamica ce se afla in parcul de la Expo Transilvania.

Pentru toate plangerile cetatenilor ce locuiesc in Groapa” din Marasti, Primaria Cluj-Napoca are acelasi raspuns. Solutia tehnica este in analiza, de ani de zile, insa departamentul de specialitate nu a gasit modalitatea de implementare. Realizarea unei rampe pentru accesul cu carucioare ar fi posibila doar in cazul in care s-ar diminua spatiul verde, lucru interzis de lege.

“Primaria analizeaza posilitatea amenajarii unei rampe de acces in zona scarilor de pe strada Aurel Vlaicu. Din pacate realizarea unei rampe acolo nu este posibila din cauza faptului ca diferenta de nivel este foarte mare, carosabilul strazii A. Vlaicu fiind la 9,73 metri  fata de  platforma „Expo Transilvania”. Astfel ca,  pastrand rampa cu panta cuprinsa  intre  5-8%, aceasta  ar trebui sa se construiasca  pe o lungime de 194,6  ml pe spatiul verde, lucru inacceptabil atat  din punct de vedere tehnic, cat si al spatiilor verzi, care se afla  sub incidenta Legii nr.24/2007, OUG 114/2007 cu modificarile si completarile din OUG 195/2005  privind spatiile verzi”, au afirmat reprezentantii Primariei.

Comentarii

Fanel

07.08.2015 20:33

Sunteti hateri ! V-o facut Untold !!! Nu va ajunge ? Sunteti hateri !

Mm

10.08.2015 14:55

Pai scarile alea sunt ultima preocupare a celor ce trebuie sa le intretina. Ai noroc daca nu vii in cap din cauza ca se disloca dalele in timp sau la primul inghet. Zona e o paragina totala. Pe la alegeri se mai carpeste cate ceva. 

ghita

12.08.2015 23:47

Nemernici, incompetenți și bătaie de joc!

Adauga comentariu