De ce intarzie autobuzele in Floresti, chiar si atunci cand traficul nu e aglomerat?

Un sens giratoriu temporar amplasat de Primaria Cluj-Napoca la intersectia strazilor Cardinal Iuliu Hossu si Vasile Alecsandri ingreuneaza deplasarea mijloacelor de transport in comun care fac legatura intre centrul orasului si comuna Floresti. Spatiul mic lasat de municipalitatea clujeana si indolenta soferilor care parcheaza in sensul giratoriu determina intarzieri repetate ale curselor pentru ca soferii autobuzelor trebuie sa coboare pentru a “remodela” intersectia. 

Un sofer al CTP a fost surprins in cursul diminetii de ieri in timp ce a coborat de la volanul autobuzului pe care il conducea pentru a muta gradenele ce formeaza sensul giratoriu de la intersectia strazilor Cardinal Iuliu Hossu si Vasile Alecsandri. Motivul gestului angajatului CTP a fost ca masina pe care o conducea nu avea spatiu suficient pentru a trece prin intersectie din cauza masinilor parcate pe trotuar chiar in sensul giratoriu. Dupa cateva minute bune in care respectivul sofer a analizat spatiul necesar, acesta a mutat gradenele de plastic, iar in urma actiunii sale sensul giratoriu a devenit patrat. Filmul actiunii, realizat de un calator aflat in mijlocul de transport blocat in intersectie a fost postat pe internet.

Directorul Liviu Neag a afirmat ca in urma unor sedinte ale comisiei de circulatie din cadrul CTP se va analiza problema pentru a se gasi o solutie, astfel incat sa nu mai existe situatii in care soferii CTP sa fie obligati sa coboare pentru a reamenaja sensul giratoriu in cauza.

“Probail ca au fost situatii in care soferii CTP nu au putut trece de masinile parcate in acel sens giratoriu si au fost nevoiti sa reamplaseze gradenele de plastic, insa nu au ajuns sesizari la noi, la conducere, ceea ce inseamna s-au descurcat la fata locului. Vom analiza in cadrul comisiei de circulatie si vom gasi in cel mai scurt timp solutii pentru a nu mai exista neplaceri calatorilor”, a afirmat directorul CTP, Liviu Neag.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca au declarat pentru Ziar de Cluj ca sensul giratoriu de la intersectia celor doua strazi este deocamdata unul temporar si ca acesta a fost amplasat in luna iulie cu scopul de a fluidiza traficul.

“Sensul giratoriu de la intersectia dintre  Cardinal Iuliu Hossu si Vasile Alecsandri a fost amplasat cu caracter temporar pentru a fluidiza traficul ca urmare a lucrarilor de refacere a tramei stradale de pe Calea Motilor. Posibilitatea ca acel sens giratoriu sa ramana permanent se va analiza impreuna cu reprezentatii politiei”, au declarat reprezentantii biroului mass media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Adauga comentariu