De ce i-a dat fratele lui Gruia Stoica o spaga de 50.000 de euro lui Uioreanu?

Ca Horea Uioreanu smantanea pe toata lumea, asta putem vedea din convorbirile interceptate de DNA, din rechizitoriu sau din declaratia lui Razvan Pop. Dar sa ajungi sa iei spaga la unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri care lucreaza cu Statul, adica de la Gruia Stoica, trebuie sa ai ceva cu adevarat pretios de oferit.

Practic, suma de 50.000 de euro incasata de Uioreanu de la Vasile Didila, fratele lui Gruia Stoica, este de departe numarul unu in topul spagilor primite de Horica. Odata lipeala facuta de cumatra Dana Varga, PNL-ista din Gilau, fiica lui Rudi Varga, Uioreanu a primit 50.000 de euro pentru a impiedica numirea lui Viorel Simut, un greu al industriei de cai ferate, pe functia de sef al CFR Marfa. Cu Simut, Gruia Stoica nu ar fi avut nicio secunda vreo sansa sa faca ciordeli la nicio privatizare, la nicio licitatie.

Uioreanu putea sa impiedice aceasta numire prin simplul fapt ca portofoliul de la Transporturi apartinea in mod traditional liberalilor si ca liberalii clujeni cerusera putine lucruri Bucurestiului pana in acel moment.

Contactat telefonic, Viorel Simut ne-a oferit o declaratie mucalita: "Imi vine greu sa cred ca cineva ar fi pus atata pret pe capul meu. E adevarat ca nu am ajuns sef la CFR Marfa, dar poate ca a fost mai bine asa. Relu Fenechiu a fost incarcerat, niste directori de acolo au facut atac de cord, ori eu sunt expert pe Dezvoltare, nu pe inmormantari. Si nu va suparati, alt comentariu nu mai vreau sa fac. Sa-i dea Dumnezeu sanatate fiecaruia dupa cat bine a facut".

Foto: Adevarul.ro

 

Comentarii

florin

18.07.2014 16:32

Mult mai fura gunoiul asta de Muioreanu, sa-l ia naiba cu neamul lui cu tot, pe langa faptul ca fura,cerea si respect, adica trebuia sa fie si tratat ca un rege si sa nu comentezi in fata lui, iar el era cu mana in buzunarul nostru pana la gat:))

gusti

19.07.2014 16:03

De dl Tulbure fost director la Cfr marfa nu scrii nimic Liviu?

Adauga comentariu