De ce este Liviu Dragnea terminat? Primul semn: starea de negare a evidenței de către cei din gașca sa politică

Îm place cum se dau împușcați în aripa nevinovăției și a prăpastiei timpului, care cică ar fi trecut de când s-au apucat ei de furat, Dragnea și Grupul Infracțional Organizat, impropriu numit PSD-ALDE (dar la fel sunt și în PNL-PDL, UDMR și alte partide politce; aceeași borfași mascați în politicieni care cică ne vor binele, dar își umflă buzunarele).

E ca și în bancul acela în care Ion se supără pe Janoș că ungurii l-au omorât pe Mhai Viteazul: "Dar, vecine, l-au omorât acum 400 de ani!" "Da, mă, dar eu abia acum am aflat!"

Așa și cu OLAF care abia anul trecut a investigat, cercetat și descoperit hoțiile de 21 milioane euro ale găștii lui Dragnea. Așa că s-a cerut recuperarea hoției de 21 milioane euro (bani europeni, mai publici ca ai noștri, că ăia nu-i tratează ca și cum ar fi ai nimănui) de la cei vinovați. Este și motivul pentru care s-a cerut și o investigație penală din partea DNA. Care DNA, am cumva dubii că s-ar fi pus cu burta pe carte să-l demonteze pe Dragnea și GIO-ul lui... Dar așa, cu sula OLAF în coaste, s-au apucat să strângă probe și să-i caute pe cei de la care să recupereze sumele fraudate. Și, după mai bine de un an, a început urmărirea penală față de o serie de suspecți. Printre care și Liviu Dragnea.

Așa îmi place când se pot demonta ușor minciunile guițate de către politicienii veroși în spațiul public! Mai bine s-ar gândi cum o parte dintre ei și-au nenorocit și copiii băgându-i în afacerile lor veroase.

Revenind, Oficiul European de Luptă Antifraudă a confirmat luni, chiar în timp ce Liviu Dragnea făcea glumițe de auto-îmbărbătare la Șarlament despre dosarul său, că dosarul DNA a fost întocmit la sesizarea sa, după o investigație proprie în care recomandă recuperarea integrală a 21 de milioane de euro, fonduri europene.

Oficiul precizează că a găsit „dovezi care sugerează un conflict de interese privind beneficiarul acestor fonduri, oficiali publici și contractor, inclusiv falsificarea de documente în timpul procedurilor de achiziție”.

„Unele dintre aceste documente (false, n.red.) au fost trimise de beneficiar către Autoritatea de Managament, rezultând în plata a 21 de milioane de euro din fondurile UE”, mai arată OLAF.

Oficiul precizează că investigația OLAF a ajuns la concluzia ca cele 21 de milioane de euro să fie recuperate integral și, de asemenea, Direcția Națională Anticorupție să inițieze acțiunile legale cu privire la acest aspect.

“Această investigație a un exemplu perfect al cooperării pozitive dintre OLAF și autoritățile naționale. OLAF a făcut investigații temeinice, care sperăm să aibă un puternic efect de descurajare a corupției”, a declarat Nicholas Ilett, directorul OLAF.

Reamintim faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat. Liviu Dragnea a negat vehement toate aceste acuzații.

Și în fază de negare observ că sunt și pesediștii clujeni ("Sunt dosare fabricate", bla-bla-bla, la fel și la Ponta șamd) - ca toți cei tributari lui Dragnea din întreaga țară. Această atitudine de negare a evidenței au avut-o cei din PSD încă din 1997 când s-au cățărat pe scările procuraturii să-și apere colegul de furgăseli, Gabriel Bivolaru (azi pârnăiaș chiar pentru furturi și escrocherii mărunte). De la acesta până acum, la Liviu Dragnea, cei din PSD și-au însoțit permanent borfașii în solidar cu ultimul lor drum. Poate este un fel de ritual de priveghi?

Habar nu am. Ce este evident, e alceva: încă trăim în zodia "Pușcăria trece, averile rămân". Și nu mi se pare corect.

PS: #Jos_Dictatura_banului_asupra_Libertății_Cuvântului!

PS2: Bineînțeles, Liviu Dragnea este "terminat" politic (juridic numai după ce se pronunță ultimul judecător pe caz), numai DACĂ nu dau foc cei din PSD-ALDE la țară definitiv și irevocabil, nu mici focuri de veghe cum au făcut-o până acum (de când au preluat puterea și numai în beneficiul apărării borfașilor au lucrat pe Legile Justiției).

Adauga comentariu