De cand nu se mai ridica masinile, trecerile de pietoni si pistele de biciclete au devenit parcari pentru soferii Clujului

De cand masinile oprite neregulamentar nu se mai ridica de pe strazile orasului, soferii Clujului incropesc cate o parcare ad-hoc oriunde le trece prin cap. Strazi intregi sunt blocate de numarul mare de masini parcate neregulamentar, chiar cele pe care simpla oprire este interzisa. De cand soferii au scapat de frica taxei de 400 de lei pe care trebuiau sa o plateasca pentru a-si recupera masina, orice intersectie, trecere de pietoni sau trotuar a devenit, pentru ei, o posibila parcare.

Asa se intampla pe mai toate strazile, unde soferii se intrec sa parcheze cat mai mult si mai prost.

Nici pistele de biciclete nu scapa acum de soferii care nu au nicio problema in a-si parca opri masinile pe benzile destinate biciclistilor.

Reprezentantii municipalitatii au declarat, pentru Ziar de Cluj, ca luna aceasta au fost aplicate 156 de amenzi pentru opriri si stationari ilegale, mai multe decat se aplica in mod normal in aceasta perioada.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, in luna mai, ca procedura de aplicare a masurii de ridicare a vehiculelor stationate/oprite neregulamentar pe partea carosabila nu poate fi reglementata prin hotarari ale consiliilor locale.

In luna iunie, imediat dupa decizia ICCJ, primarul Emil Boc declara ca cetatenii sunt nervosi din cauza ca nu se mai pot ridica masinile si cerea Guvernului sa deblocheze situatia.

Guvernul fie emite regulamentul de ridicare a masinilor, asa cum s-a angajat prin Ordonanta de Urgenta, fie modifica aceasta ordonanta si spune ca autoritatile locale pot emite ele regulamentele de ridicare a masinilor. Pana cand Guvernul nu ia una dintre cele doua solutii, noi, practic, suntem paralizati, blocati, cetatenii nervosi, iar primariile fara mijloace de a interveni acolo unde exista abuzuri si sunt parcate masini neregulamentar, pe treceri de pietoni sau blocheaza linia de tramvai”, declara Boc, la inceputul verii.

sursa foto: Facebook.com

Comentarii

alt ren

27.08.2015 17:00

unde sa parcheze un ren...

clujean

27.08.2015 22:34

Boc, ca de obicei, arunca vina in alta parte. Bai gunoiule, 156 de amenzi intr-o luna spune totul despre cat de "zelosi" is militienii comunitari: in mod normal doar intr-o zi ar trebui date 156 de amenzi, la cum se parcheaza in Cluj. Dar nu-i stres, daca suni la Politia Comunitara sa semnalezi masini parcate ilegal, ti se raspunde cu scuze, sau mai rau, ti se sugereaza sa treci pe trotuarul de pe partea cealalta. Jenant.

Adauga comentariu