De atâta investigație, organizatorul chefului ILEGAL de la Cluj Arena din OCTOMBRIE a scăpat doar cu o amendă de 1000 de lei

De câți polițiști este nevoie pentru a constata ceva evident precum un chef ilegal organizat în pandemie? În luna octombrie polițiștii clujeni se lăudau că au reușit să oprească un chef cu 320 de persoane, organizat ilegal în plină pandemie în incinta Stadionului Cluj Arena. Patru luni mai târziu dosarul este încă în lucru la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca.  

La acea vreme, organizatorul a fost amendat cu suma ridicolă de 1000 de lei, iar polițiștii au deschis şi un dosar penal în rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor, adică anchetează fapta în sine, fără un vinovat anume.  

La data de 4 octombrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta stadionului "Cluj Arena", se află în desfășurare un eveniment privat, cu participarea unui public numeros. 

La scurt timp, la locația menționată s-au deplasat echipaje ale poliției, cele sesizate confirmându-se. 

Organizatorul evenimentului a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991. 

Totodată, s-au întocmit actele premergătoare constatării flagrante a infracțiunii prevăzute de articolul 352 din Codul penal, respectiv zădărnicirea combaterii bolilor. 

În continuare, sunt derulate verificări în vederea stabilirii stării de fapt și luarea măsurilor legale care se impun, intervenția polițiștilor  fiind asigurată prin sistemele portabile de tip body-camera. 

Ziar de Cluj a solicitat informații privind soluționarea acestui dosar, mai ales că la acea vreme IPJ Cluj se lăuda că intervenția polițiștilor a fost asigurată prin sistemele portabile de tip body-camera.  

Răspunsul biroului de presă al IPJ Cluj a fost că dosarul este încă în lucru.  

„ Dosarul se afla în instrumentarea polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale -  Poliția municipiului Cluj-Napoca”. 

Practic organizatorul acelui eveniment a scăpat doar cu o amendă derizorie, asta pentru că după patru luni polițiștii încă fac investigații. Cu toate că în presă s-a scris și cine e organizator, iar spațiul e al Consiliului Județean, deci se poate afla foarte ușor cine l-a închiriat. Mai mult, polițiștii se laudă că aveau și body-camere, deci au și imagini. De ce atunci durează atât de mult să finalizeze acest dosar? 

Poate că dacă s-ar fi luat măsuri ferme împotriva organizatorului evenimentului de la Cluj Arena nu ar mai fi existat alte astfel de chefuri ilegale. Evenimentul de la Cluj Arena era la a patra ediție, și doar atunci au fost deranjați de polițiști. Cheful cu 200 de persoane organizat sâmbătă în clădirea de pe strada Fabricii de Chibrituri era la a șaptea ediție, din nou, fără a afla forțele de ordine despre aceste evenimente. 

Cluj-Napoca rămâne în topul îmbolnăvirilor de COVID-19, iar incidența este peste 4 la mia de locuitori. Aceste evenimente private contribuie din plin la aceste cifre. Dacă rata incidenței nu va scădea, restaurantele rămân închise și la fel și școlile.  

 

 

Adauga comentariu