De astăzi, clujenii se pot da în bărci pe lacurile Chios și Gheorgheni

Primăria Cluj-Napoca și RADP anunță deschiderea sezonului de agrement pe lacurile Chios (Parcul Central) și Gheorgheni 1 începând de sâmbătă, 12 iunie 2021. În total, vor fi puse la dispoziția publicului 35 de ambarcațiuni (dragoni, flamingo, lebede și mașinuțe): 19 pe lacul Chios și 16 pe lacul Gheorgheni I.

Toate ambarcațiunile sunt dotate cu veste de salvare, iar baza din Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică pentru intervenție în caz de urgență.

Tarifele pentru închirierea pentru 30 de minute a unei ambarcațiuni sunt următoarele:

- 7 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani

- 14 lei pentru copiii de peste 14 ani și adulți.

Copiii cu vârsta sub 4 ani au acces gratuit, cu condiția să fie însoțiți de un adult.

Programul de funcționare pentru public va fi în intervalul orar 10:00 – 20:00 pentru Lacul Chios, respectiv 11:00 - 20:00 pentru Lacul Gheorgheni 1.

„Printr-un parteneriat încheiat cu Administrația Bazinală de Apă Someș - Tisa, Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj, lacul Gheorgheni 1 a fost curățat de vegetația invazivă, astfel încât acum asigură condiții excelente de relaxare într-o plimbare cu hidrobicicleta”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Bucurați-vă, așadar, de lacul curățat, cât timp mai puteți, fiindcă la Cluj nicio minune nu ține mai mult de 3 zile! Vegetația invazivă câștigă mereu lupta cu administrația locală, chiar și atunci când este vorba despre ape curgătoare, cum e Someșul, ce să mai vorbim de un lac, căruia construcțiile din zonă i-au blocat izvoarele!

Adauga comentariu