De 7 ani, Consiliul Județean nu e în stare să repare 5 km de drum spre Electric Castle. Mesajul lui Tișe: „Fabulous Cluj, Fabulous Transylvania” - FOTO

De șapte ani încoace, de când are loc Electric Castle la Bonțida, Consiliul Județean nu e în stare să repare o bucată de 5 kilometri din DJ 161 Gădălin – Bonțida. Drumul arată ca în lumea a treia, fără asfalt, plin de praf și cu șanțuri adânci pe margine. Cireașa de pe tortul cu colb a pus-o Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, care în plin festival a postat pe Facebook un video despre Electric Castle cu mențiunile următoare: Fabulous #electriccastle, Fabulous Cluj, Fabulous Transylvania. E fabuloasă doar ignoranța autorităților care se laudă cu festivalul, dar nu sunt capabili să își respecte partea lor de contribuție.

Autobuzele festivalului circulă de zeci de ori pe zi să transporte publicul din Cluj-Napoca în Bonțida și invers. O bucată de 5 kilometri de drum, cu puțin înainte de intrarea în Bonțida este incredibil de prost. Cu toate că organizatorii festivalului au solicitat conducerii județului să repare acea porțiune, au primit în schimb doar promisiuni.

După ani de ignoranță, conducerea Consiliului Județean a ieșit anul acesta la rampă cu un mesaj fabulos. Alin Tișe a îndrăznit să posteze pe pagina sa oficială de Facebook un video despre Electric Castle alături de care a menționat de trei ori cuvântul „fabulos”. Despre drumul de coșmar, de ce nu a suflat nicio vorbă domnul președinte de județ?

tise postare electric castle

tise postare electric castle

În 2017, Tișe spunea că s-au făcut lucrări de întreținere. Bani de asfalt nu au mai fost? Sau nu s-a găsit interes pentru așa ceva?

“Pe sectorul dintre DN 1C (km 17) și ieșirea din Bonțida (km 12+100), au fost realizate plombări succesive cu asfalt, plombări cu emulsie și burdușiri, lucrări care se desfășoară și în prezent. Pe sectorul care începe de la km 12+100 și se termină în localitatea Gădălin, la intersecția cu DN16 (km 0+000), în ultimii ani, Consiliul Județean a finanțat lucrări de întreținere care au vizat plombări cu asfalt și cu emulsie, burdușiri, șanțuri, cosiri de vegetație, reprofilare cu scarificare și cilindrare pe zonele pietruite. Sectorul DJ 161 Gădălin – Bonţida reprezintă calea principală de acces spre Festivalul Electric Castle și acesta se prezintă în condiții foarte bune. Sectorul care începe de la ieșirea din localitatea Bonțida și ajunge până în localitatea Gădălin reprezintă doar o cale secundară de acces la eveniment, fiind utilizat de o mică parte din public”, spuneau reprezentanţii Consiliului Județean Cluj, în urmă cu doi ani.

Tot atunci precizau că tronsonul DJ 161 - DN 16 - Gădălin – Bonțida – DN 1G “este cuprins în proiectul cu finanțare europeană Drumul Bistriței”.

“Alocarea de fonduri pentru modernizarea acestui sector nu ar fi doar inoportună cât, mai ales, ilegală pentru că nu pot fi realizate lucrări similare pe un drum care urmează să fie reabilitat din fonduri europene. Acest sector nu poate fi asfaltat pentru că ar fi periclitată obținerea finanțării europene pentru întreg traseul Drumul Bistriței din județul Cluj, adică nu mai puțin de 83 de km”, declarau reprezentanții județului.

Așa arată acum porțiunea de 5 kilometri de drum județean:

drum bontida

drum bontida

drum bontida

drum bontida

Adauga comentariu