Analiza

De 5 ani, rampa de la Pata Rât se închide periodic, pe hârtie, și de 4 ani, tot pe hârtie, se alimentează cu energie electrică CMID

În ultimele trei zile, Consiliul Județean a ținut să se laude cu două „mari” realizări: închiderea rampei de gunoi de la Pata Rât și semnarea autorizației de alimentare cu energie electrică a viitoarei rampe ecologice de deșeuri. Conducerea Consiliului Județean consideră că presa are memorie scurtă? Altfel cum se explică toată gargara pe marginea celor două probleme nerezolvate din 2012? Dacă domnul președinte al forului județean, Alin Tișe și ceilalți din conducere au uitat cum stau lucrurile, le reamintim noi.

Povești despre închiderea rampei de la Pata Rât se spun de acum cinci ani. Periodic se tot închide, dar numai pe hârtie. Tișe a transmis presei o declarație absolut încântătoare, în care spune că închiderea rampei a prezentat o prioritate absolută pentru județ. Atât de prioritată încât de cinci ani este tot acolo.

„Închiderea rampei de la Pata Rât a reprezentat o prioritate absolută pentru județul Cluj. Mă bucur că am reușit să deblocăm acest proiect important și să demarăm efectiv lucrările de execuție. Termenul de închidere a celor patru rampe este de un an dar sperăm ca cea de la Pata Rât să fie închisă în șase luni”, a declarat Tișe.

Lucrările de închidere a rampei de la Pata Rât au întârziat fie din motive financiare, fie din motive politice. În perioada în care Mihai Seplecan a fost la conducerea Consiliului Județean, s-a semnat un contract cu o firmă pentru începerea lucrărilor, dar s-a ajuns ca Seplecan să facă plângere penală după ce a descoperit că existau depozitate, ilegal, deșeuri în valoare de aproape 10 milioane euro. Despre demersul lui Mihai Seplecan nu se mai știe nimic. Plângerea lui penală este foarte probabil să fi fost dată uitării de DNA Cluj.

La fix o zi de la admirabila informație despre închiderea rampei peste un an, același Alin Tișe a mai venit cu o veste „bombă” pentru presă – a semnat autorizația de construcție pentru începerea lucrărilor de alimentare cu energie electrică a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Despre alimentarea CMID cu curent se vorbea încă din 2013, când a fost făcut un studiu de fezabilitate. Potrivit acelui document, lucrările trebuiau să fie gata în două luni. Au trecut patru ani de atunci și Tișe consideră de cuviință să ne comunice că abia acum s-a semnat autorizația de construcție. Trebuie precizat faptul că acum aproximativ jumătate de an, Consiliul Județean a alocat 150.000 euro pentru alimentarea cu energie electrică.

“În baza autorizaţiei emise vor fi executate lucrările de alimentare cu energie electrică, respectiv instalaţia de utilizare a CMID, valoarea investiţiei ridicându-se la 625.919,67 de lei cu TVA. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de maxim două luni, contractul în acest sens urmând a fi atribuit în cadrul unei licitaţii publice ce va fi demarată în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat de presă al conducerii forului județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *