De 1 Decembrie, clujenii zambesc

Romanii sunt printre cei mai tristi cetateni ai Uniunii Europene, insa de Ziua Nationala acest lucru se schimba radical. Asociatia Tinerilor pentru Romania si-a asumat rolul ca astazi sa le redea tuturor clujenilor increderea si  bucuria de a fi romani, de a le reaminti despre importanta Unirii si sacrificiile facute de compatrioti, in decursul istoriei, pentru a ne tine uniti si puternici.

Asociatia Tinerilor pentru Romania, in parteneriat cu Consiliul Judetean al Elevilor, demareaza astazi o actiune ce pune accent pe recapatarea optimismului si a bucuriei de a fi roman. De la ora 12.00, clujenii sunt asteptati  in centrul municipiului pentru a impartasi bucuria Zilei Nationale si a oferi un zambet, care sa ramana o marturie a infaptuirii Marii Uniri.    

“Aceasta campanie este la a doua editie in Cluj si am observat ca este aducatoare de zambete pentru fiecare roman. Sper ca vom face lumea sa constientizeze ca bucuria si mandria de fi cetatean al Romaniei, trebuie sa existe in fiecare zi din an. Aceasta este singura solutie pentru a ne auto-motiva sa construim o tara mai frumoasa”, a declarat Vladian Musat, presedintele Consiliul Judetean al Elevilor Cluj.

Initial, campania a fost gandita in jurul unui concept-cheie: unirea. Pentru ca zambetul este un dar ce trebuie impartasit cu altii, tinerii au decis sa-i fotografieze pe romani, tinand tricolorul in brate, langa suflet, in jurul gatului, si transmitand, bucuria si onoarea de a fi urmasii unor mari eroi.

In judetul Cluj, Campania “De 1 Decembrie, Zambeste!” se mai realizeaza in orasele Dej, Gherla si Turda.

Pentru dorinta tinerilor de a fi promotorii unor ganduri pozitive, prin care romanii sa-si exprime in public bucuria Marii Uniri zambind, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria! in fata Asociatiei Tinerilor pentru Romania.

 

Adauga comentariu