David Ciceo, speaker la una dintre cele mai apreciate conferinte aeroportuare din lume

Directorul general Aeroportului International Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a fost unul dintre speakerii conferintei Passenger Terminal 2014, una dintre cele mai importante evenimente ale industriei aeroportuare. David Ciceo a sustinut o prezentare in cadrul sectiunii dedicate “Securitatii, controlului frontierei & facilitatilor aeroportuare”.

“In cadrul prezentarii, au fost descrise metode de simulare pentru aeroporturi cu aplicabilitate la aeroportul clujean si accent asupra fluxurilor din cadrul terminalelor aeroportuare deoarece se considera ca acestea reprezinta cele mai importante surse de blocaje in fluxul pasagerilor prin aeroport. Conform legislatiei europene in vigoare, echipamentele de screening pentru geluri, lichide si aerosoli trebuie introduse in 2014, iar fara resursele necesare si imbunatatirea procesului de luare a deciziilor colaborative, congestia din cadrul terminalelor va creste. Pentru a determina cantitatea corespunzatoare de echipamente de securitate, de proceduri si reguli operationale optime care vor permite existenta unui flux de pasageri fara blocaje la Aeroportul International Cluj, a fost dezvoltat un model de simulare de eveniment folosind un software specializat. Metodele de simulare prezentate pot fi folosite de catre aeroporturile regionale pentru imbunatatirea activitatii lor si pentru cresterea eficientei prin acordarea unor servicii net superioare pasagerilor care le tranziteaza”, arata reprezentantii Aeroportului.

Conferinta Passenger Terminal este una dintre cele mai apreciate conferinte aeroportuare din lume, care reuneste an de an liderii din industria aviatiei pentru a impartasi inovatii, cunostinte si perspective proprii. Evenimentul a avut loc in perioada 25-27 martie, la Barcelona.

Adauga comentariu