Dar sa fim obiectivi si cu Decebal Cotoc. Fiindca povestea cu Ion Novacescu si munca la negru e ca la Radio Erevan: Cotoc a fost domnisor cu Novacescu si l-a lasat sa isi faca reclama la propriile evenimente. BUDDHAniel Metz, noua victima a capuselii

Asta e fain cand lucrezi la ziarul sau televiziunea lui Alexa: ca poti sa scrii ce vrei, fara liste negre sau albe, ba chiar obiectivitatea e un ingredient important. Deunazi, v-am prezentat reclamatia induiosatoare a "ce-o mai fi el" Ion Novacescu, ca el e jurnalist cand factureaza, organizator de evenimente cand incaseaza, proprietar de sediu de fundatie Armonia cand trebuie sa il linga pe Boc la sudoripare.

Faptul ca se cearta doi vechi parteneri in susanele, Novacescu si Cotoc, nu poate decat sa ma umple de bucurie. Dar e nedrept sa il criticam pe Cotoc, atunci cand nu merita. De exemplu, dupa ce am cititi reclamatia la ITM a lui Novacescu facuta cu atatea lacrimi si in care dumnealui ne arata ca a lucrat la negru 6 luni pentru Radio Napoca FM, ne-am intrebat:

- cum e posibil ca un om sa stea neplatit timp de 6 luni la un job, fara salariu si carte de munca? 

- cum e posibil ca un patron de media, chiar si Cotoc sa fie, care nu are treaba cu media, sa isi asume un risc atat de mare stiut fiind ca ITM te spinteca pentru munca la negru?!

Ei bine, mi-am dat seama ca trebuie sa fi fost ceva la mijloc acolo. Si a fost. In fapt, intelegerea dintre Cotoc si Novacescu a fost ca poate sa vina ca invitat permanent al emisiunii, dar sa isi faca rost singur de bani pentru acest efort prin aducerea de contracte de publicitate si diverse alte parandaraturi. Sigur, e sulfuroasa intelegerea asta. Cotoc e primitiv rau cand gandeste in acest termeni, caci niciodata un redactor sau realizator nu trebuie sa aiba vreo tangenta cu reclama si banii de acolo. Dar nu e ilegal ce a facut Cotoc.

Si, asa cum ameninta Novacescu ca are dovezi ale prezentei sale la emisiunile de la Napoca FM, tot asa va spunem ca exista dovezi clare ca Novacescu intermedia in cel mai transparent mod cu conducerea Napoca FM susanelele lui proprii si personale. Azi o reclama maine la Toscana din care Nicky Novacescu isi retinea partea, maine o reclama la Irina Binder, adica la evenimentul produs chiar de Novacescu (Nicky a fost bun ajutorul Napocai FM atunci?), poimaine la ala cu "brodusemenajvaoverajardiniereingaresavabagatibicioarele"!

Asadar, se poate lesne concluziona ca Decebal Cotoc a fost de aceasta tura domnisor cu Novacescu si l-a lasat sa profite de PLATFORMA/INSTRUMENTUL Napoca FM. Fiindca asta nu are domnul Novacescu, platorma si asta cauta mereu, sa capuseze cate o institutie media finantata de altii pe care el sa o umple de invitati facturati sau de reclama comisionata.

Apropo, ati vazut postarea jurnalistei Anca Dinu despre cum o injura Novacescu? Novacescu injura ca un birjar o femeie, o colega, o jurnalista! Sunt si dovezi audio, caci biata Anca s-a saturat intr-o buna zi si l-a inregistrat in studio pe Novacescu cum o injura si o conjur pe Anca Dinu sa le publice, sa le faca cunoscute! Destul cu bunul simt cand e vorba de asemenea gesturi infame!

Sa citim ce spune jurnalista ANca Dinu despre tratamentul infam primit de la domnul Novacescu:

Ajunge cu ipocrizia si circul asta prost, simulacru de jurnalist si om ce esti, Ion Novacescu (nu pot da tag, l-am blocat de scarba)! Nu ti-e rusine, chiar nu ai pic de rusine a tocmai tu sa vorbesti despre legalitate si verticalitate? Tu, cel poreclit “ nevertebratul”? Dar ai dreptate, ar trebui sa ne aducem aminte de prezenta ta intr-o redactie linistita si frumoasa, formata din oameni profesionisti, calzi si buni, in mijlocul caruia tu ai pus un ventilator pe care l-ai umplut cu veninul tau si i-ai improscat! 

Mai bine ai fi tacut, avand in vedere cate lucruri am de povestit despre oribila experienta avuta cu tine in calitate de INVITAT al matinalului NapocaFM. Am tacut pentru ca vroiam sa uit si sa iert, ii sunt datoare macar cu atat bunului Dumnezeu din prisma minunilor intamplate in viata mea in ultima vreme. Dar, iata, prostia, ipocrizia si rautatea ta nu cunosc limite!

“Oameni buni”, asa cum vi se adreseaza acest...parazit al societatii clujene, vreti sa stiti exact ce a facut el la NapocaFM? Va spun eu: a venit ca invitat permanent in matinal, printr-o intelegere verbala cu cei de la radio, pentru ca el s-a rugat de ei mult timp sa il lase sa vina, sa isi spuna parerile si sa isi bage clientii de publicitate pe post! Si ce a facut in aceasta perioada? 
A incercat sa ne dea afara pe mine si pe colegul meu Alin Scrob, angajati de drept si gazdele acelui matinal. Ne-a sapat, injosit si vorbit extrem de urat, inclusiv pe post! Fata de mine a avut un comportament...de nedescris, ma injura si jignea ca pe maidan cand colegul meu iesea din incapere- insa, iata, ironia sortii, nici eu nu am inregistrari care sa dovedeasca asta, pentru ca nu intram cu telefonul in emisie. 
Am iesit si plangand de acolo, iar colegii de la radio stiu exact tot, la fel cum stiu si motivul pentru care am ales sa parasesc matinalul numai ca sa nu il mai intalnesc- purtarile lui de barbar au venit intr-o perioada in care tatal meu era intr-o situatie critica si eu si sotul meu eram in plin proces de adoptie. La un moment dat nimeni nu l-a mai suportat si a fost rugat sa nu mai vina ca invitat, pentru ca nu mai e dorit si, in plus, audienta scazuse foarte mult din cauza lui! 
Acest om nu ar mai trebui sa aiba curajul sa deschida gura sau sa isi mai scoata vreodata capul in lume!

Si cand nu are platforma, novacescul cauta un fraier sau o platorma pe care sa isi depuna icrele. Acum, sta pe spatele lui Buddhaniel Metz, pe care il scarpina de mancarimi, caruia ii susura cat e de frumos si de tare, cata consultanta stie el in imagine si ce trust bun de presa vor face. Fiindca am uitat sa va spunem, Buddhaniel Metz vrea sa isi faca si trust de presa. Oare aia de la NTT Data sunt de acord sa li se asocieze CEO-ul cu atatea demersuri antreprenoriale private: imobiliare, organizare de evenimente, presa?

 

In fine, treaba lor. Treaba mea e sa il anunt pe Liviu Alexa, patronul acestui ziar si al NCN, ca ma gandesc serios la demisie daca il mai vad pe Ion Novacescu invitat la NCN sau la orice produs media din acest grup. 

Comentarii

Mircea

07.11.2017 18:57

Mi-l aduc aminte pe ăsta, de când eram studenţi, pe vremea împuşcatului. Fomistu ăsta, rupt în fund, a ajuns mare om de presă?  Tragicomic, numai că într-o societate ca cea românească, oamenii ăştia, lipsiţi de scrupule, sunt cei care reuşesc...

Dorel

08.11.2017 09:12

Fiind fosti colegi, Il cunosc pe Decebal din 1976, chiar daca mai are unele scapari, totusi e un om cu o integritate de necontestat.

Adauga comentariu