Daniel Tămaș, directorul DGASPC, a fost demis astăzi de Consiliul Județean Cluj

Daniel Tămaș, directorul DGASPC, a fost demis astăzi din funcție de către Consiliul Județean Cluj. În luna februarie, la evaluarea performanțelor profesionale pentru anul 2016, consilierii județeni i-au acordat directorului Tămaș calificativul „necorespunzător”. Pe baza acestui calificativ, acum l-au eliberat din funcție „pentru incompetență profesională”. Daniel Tămaș are posibilitatea de a contesta în instanță hotărârea Consiliului Județean.

Demiterea de astăzi este o victorie a președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, aflat într-un război de uzură cu Daniel Tămaș, încă din vara anului trecut, când cei doi șefi de instituții s-au acuzat reciproc de diverse ilegalități. 

„Inclusiv în perioada în care era în procedură de anchetă disciplinară, Direcția a făcut angajări ilegale, v-am comunicat în mapă ultimele angajări în care, într-o adresă venită ieri, se recunoaște că s-au făcut angajări ilegale. Adică, chiar în procedura în care noi eram în anchetă disciplinară, Direcția a continuat să facă angajări pentru posturi care nu erau prinse în statul de funcții. Aceste lucruri nu pot fi tolerate”, a declarat Alin Tișe, în cadrul ședinței de Consiliu Județean.

Conflictul dintre Tișe și Tămaș a debutat vara trecută, în urma dezvăluirilor făcute în exclusivitate pentru Ziar de Cluj de Ioan Rusu, președintele sindicatului DGASPC, care a scos la iveală o serie de nereguli din Direcție. Astăzi, Ioan Rusu a fost prezent la ședința de CJ, pentru a savura momentul demiterii lui Tămaș.

„Dezvăluirile din Ziar de Cluj au fost începutul. Știți, ca și la un fir, la un ghem. Până îi găsești capătul, că apoi te poți duce ușor pe ghem. Ce s-a întâmplat după a fost doar să se confirme și s-au confirmat absolut toate dezvăluirile care au fost în Ziar de Cluj”, a declarat Ioan Rusu.

Daniel Tămaș a declarat că va contesta în instanță hotărârea destituirii sale din funcție:

„Am contestat toate: calificativul dat de Consiliul Județean, sancțiunea de 20% (diminuare salarială – n.r.) dată de Consiliul Județean și, mai ales, această eliberare din funcție. Va fi contestată în instanță, va fi probabil un proces lung în care, până la urmă, sunt convins că voi proba toate acuzele, ca fiind neadevărate.”

Așadar, acesta nu este finalul lungului război politic dintre Tișe și Tămaș. Poate fi doar o victorie de etapă.


Comentarii

Sindicalist

31.03.2017 18:59

Am fost prezent la ședința Consiliului Județean la invitația d-nului președinte și nu am savurat demiterea așa cum au făcut acoliți lui Tamaș srl miercuri cînd am pierdut un proces total atipic,intr-o singură ședință și în care reclamantului,adică eu, nu i s-a admis nici o proba.M-am consolat cu
gindul că asta e justiția la Cluj.Mulțumesc și celui care m-am sunat la o ora de la proces sa mă ....Consoleze pentru pierderea procesului dind dovada de o buna informare poate chiar înaintea judecatorilor.In sfirsit cred că mai mare plăcere au cei trei sancționați de nebunia lui Tamaș,uite așa poate se vor întâlni în aceiași sală de judecată,și vorba bancului să-și zică"NOOo"

PRAF IN OCHI

31.03.2017 20:16

S=a intamplat ceea ce era normal sa se intample. Nu e o bucurie pt nimeni, dar nu se mai putea.,Vom vedea de acum cat de intelept o sa fie presedintele.

Claudiu

01.04.2017 16:46

Lista partiala a celor bagati de Tamas: Ramona Pacurar - Gherla, Mihaela Telcean, Cozmina Chis, Marius Farkas - Huedin, Emanuela Balint - Catcau, Raluca Rotar, Diana Laruele-Puscas, Ramona Crisan, Lucia Turean, Radu Muresan, Carmen Rachita, Nicolae Banc, Maria Coman, Dacian Dragos. Toti au ajuns sefi prin concursuri aranjate.

Rodica gogoneaua

01.04.2017 22:47

Ai uitat câteva persoane dar îți fac pe plac și ți le spun Diana Gavris  ca șef și încă 400 de tinere frumoase foc . Ciudosilor când a venit tamas parca era cimitir de elefanți și cuib de infractori. Sa ne pupați unde ajungeți marunteilor

dudu

03.04.2017 12:40

Asa e, Tamas , dar din pacate doar tinere  si proaste...parca le+ai cautat......iar tu printre ele satir batran....libidinos.

Nicoleta

02.04.2017 08:46

Ai uitat sa te treci pe lista ,"Claudiule"!!!

dac

04.04.2017 09:41

Nicoleto, nu te-am intrecut!!Tu, toata viata ta ai fost sefa doar pe pile!!Esti doar un medic ratat, eu macar sunt in meserie.

Adauga comentariu