Daniel Tămaș, directorul DGASPC, a declarat la NCN că, în mandatul anterior al lui Alin Tișe, CJ a atribuit ilegal bani către anumite ONG-uri

Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj, prezent ieri seară în cadrul emisiunii Urbano, de la NCN, a declarat că prima sa preocupare în calitate de director al instituției a fost cea de a reduce cheltuielile nejustificate din cadrul Direcției, în acest sens reziliind contractele păguboase care fuseseră încheiate anterior.

De asemenea, directorul Tămaș a mai declarat și că a fost nevoit să taie toate finanțările la ONG-urile care au primit bani în mod ilegal, prin hotărâre de Consiliu Județean, pe vremea anteriorului mandat al actualului jupân al județului, Alin Tișe:

„Prima mea preocupare (în calitate de director al DGASPC – n.r.) a fost reducerea cheltuielilor nejustificate. În 2015 am reziliat contractul păgubos pe care direcția îl avea cu societatea de pază și protecție, un contract în care am adus pe jumătate de an o economie de 8 miliarde. Am tăiat toate finanțările la ONG-uri care au primit bani de pe mandatul domnului Tișe. Aceste finanțări ilegale, stabilite de raportul de audit! De exemplu, un ONG care în fiecare an primea 6 miliarde, bani pentru îngrijire la domiciliu. Modalitatea de atribuire a banilor a fost făcută ilegal prin hotărâre de Consiliu Județean, pe când legea spune clar: această atribuire de bani publici se face prin Ordonanța 34.”

Poate că nu ar strica ca organele abilitate ale statului să verifice cu mai mare atenție toate acuzațiile care se vehiculează în spațiul public. O vorbă din popor spune că „nu iese fum fără foc”.

 

Comentarii

Primola

03.02.2017 16:36

Si PNL poate minte, dar ca PSD niciodata. Sper sa iasa tot raul din DGASPC la iveala si apoi sa vedem care rade mai bine. Toate cele bune domnule Tamas.  Poate nu-i chiar cazul sa asteptam o carte despre viata ta ca director, dar nu se stie ce ne rezerva viitorul. Cu mare drag o s-o cautam prin librarii.Va saluta prietena si simpatica, Primola. 

Milka

03.02.2017 22:13

Care rau Primolo? ca v a pus la munca pe cei care erati obisnuiti nici macar sa nu mergeti la locul de munca? ca v a renovat cladirile,v a dotat birourile, v a reinnoit parcul auto samd.?! aaa ca nu e simpatizant al partidului tau!? esti naspa Primolo, exact ca si ciocolata Primola!

Primola

04.02.2017 13:36

M-ati impresionat. Cladirile oricum trebuiau renovate, birourile trebuiau sa fie in ton cu modernitatea ( cum ar fi sa mi fac si acum la masina de scris actele?), parcul auto trebuia reinnoit ca tot dgaspc era trasa la raspundere in caz de accident. Tot ce ati spus mai sus sunt lucruri facute pentru a imbunatatii conditiile de munca in folosul beneficiarilor, deci nu trebuie vazut ca si cum ne-a facut noua. Si acum se poarta statul la stat, deci nici asta nu a rezolvat. Este bine ca accepta abuzurile unor sefi de centre asupra angajatilor, asa poate chiar ca nu va mai lucra nimeni (eh sa nu fiu rea,vor lucra cei care stiu sa linguseasca). Ca si concluzie, respect parerea dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu ea. O zi buna!

Intrebare

05.02.2017 08:37

Abuzurile sefilor de centre din DGASPC fac parte din fisa postului?! Intarzierile la servici, a dnei Crisan Ramona (creata) este o autorecompensa?! Furtul de mancare si detergenti din directie este un criteriu de performanta profesionala la locul de munca?! Injuriile la adresa angatatilor din DGASPC sunt o regula morala nescrisa?! Umilirea, persecutia si tortura psihologica a angajatilor din DGASPC sunt o performanta „visineasca” a sefilor de centre?! 

unul dintre ang...

05.02.2017 20:22

Perfect de acord cu Primola!Nu zice nimeni de teroarea angajatilor "insubordonati"?/!Lasa ca acum in DGASPC se poarta comisia de disciplina, pentru angajatii care nu le poarta r... sub palarie, ca decapitarea ulterioara a acestora sa fie justificata!La fel ca la guvern, dictatura...!Iar cei care chiar vor sa faca ceva, asa cum o societate normala cere, se lovesc de piedici procedurale si meschinarii legale, ca sa nu poata face mai nimic!Ei da... Asta e actualul DGASPC, cu acei cativa sefi care taie si spanzura dupa bunul plac, nu toti!

minciuni

05.02.2017 14:08

Bai Tamas, i-ai concediat in masa pe cei care lucram la Huedin si tot tu esti victima politicului?Pe noi nu nea aparat nimeni Sindicatul care ne reprezinta nu a fost intrebat iar la Clujla resurse de cate ori am intrebat si ne spunea sa stam linistiti.Am stat si ne-am trezit concediati si siliti sa alegem posturile care ni le-ati lasat.I-ati facut sefi pe pesedistii vostri si pe seful nostru la-ti obligat sa plece.  El e  mai vechi in centru decat noi toti. Asta e dreptatea pe care ati impartito cu noi si cu el.A fost un om bun si avem respect pentru el. da nu e pesedist dea vostru.De la resurse la Cluj nea-ti spus ca noi o sa ne mutam pe casele noi pe urma ca ati hotarat sa uniti casele astea doua cu ale lui Farkas si ca va fi loc pentru toata lumea. Nea-ti mintit. Ne-ati sa spus ca o sa fie organizat concurs pentru sefi alta minciuna. Prietenul psd pe care lati pus sa fie seful nostru nu-i place munca si nu are practica in munca cu copii, da asta nu conteaza. conteaza sa fie pesedist.

unul dintre ang...

05.02.2017 20:27

Exact...!O alta dovada ca jocurile politice primeaza! Sunt mai presus de interesul superior al copilului, cauza nobila de care s-au agatat public, ca sa-si faca jocurile de putere!Niciodata, DGASPC Cluj, nu a avut in vedere soarta copiilor institutionalizati, cu devarat! Sunt doar aspecte declarative, ale unui limbaj de lemn si obligatii legale! Atat!Angajatii...! Vai de capul lor, amaratii cinstiti! Nu luam in calcul pilele si lingusitorii, pupiancuristii!

SERIOS__++++???

05.02.2017 16:05

mILKA, ESTI SI MINCINOASA, MINCINOS MAI BINE SPUS SI PROST. TU VORBESTI DE MUNCA??? TU CARE NU AI MUNCIT CU ADEVARAT NICIODATA? PRIMOLA... ARE PERFECTA DREPTATE. NEDREPTATILE TREBUIE OPRITE, DINTR-UN CENTRU PLEACA TOTI ANGAJATII PT CA SEFA MAN A IN MANA  CU TAMAS , ISI BAT JOC DE ANGAJATI. NICIODATA NU AU FOST ATATEA COMISII DE DISCIPLINA !! LA GHERLA SI LA JUCU ESTE DEZASTRU.            ASTA  E MANAGEMENT?????DIRECTOREE!!!!

Telceanu

06.02.2017 20:19

PSD invinge totdeauna!!!!!!!!!!!!! 

Primola

06.02.2017 23:09

De cateva zile PSD s-a dovedit in tara, dar si in lume ca este un partid plin de hoti, parveniti, lichele ( cuvantul zilei pe Dex online cu poza lui Grindeanu langa). Asta faci si tu Telceanu draga impreuna cu prietenele Crisan si Pacurar ( fiecare pe tarlaua ei, dar si impreuna)...reclami angajatii degeaba, ii trimiti in comisii de disciplina pentru ca nu mai poti de ei, asmuti angajatii, le gasesti defecte etc. Dar nu sunteti doar voi, voi ati iesit mai mult in evidenta prin "frumusete", haine, opulenta printre beneficiarii care nu au banii vostrii si cam atat.

O seara buna va doresc la toate 3! Si ce sa zic... aveti grija cu cine si ce vorbiti pentru ca totul se aude.Sper sa mai fie PSD ca sa va tina, dar la cum bate vantul,va cam zboara.

angajat !!!!!1

17.02.2017 11:24

LA JUCU E  BATAIE DE JOC,!!! DOMNULE PRESEDINTE  TISE DE CE NU INTRVENITI??? VI SE PARE NORMAL CE SE IMTAMPLA????

Adauga comentariu