Daniel Don, directorul executiv al AJOFM, arestat preventiv pentru 30 de zile

Magistratii Tribunalului Cluj au admis aseara propunerea procurorilor anticoruptie si au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele sefului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Daniel Don, informeaza Agerpres.  Acesta este cercetat pentru luare de mita si fals in declaratii de catre procurorii DNA.

Don a fost retinut de procurori vineri seara pentru 24 de ore si propus sambata pentru arestare preventiva. Directorul AJOFM a pretins si a primit mita in valoare totala de 884.000 de lei in perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, din bugetele unor proiecte finantate din fonduri europene, prin programele POSDRU si FEAG.

“Din actele cauzei rezulta faptul ca, in activitatea de implementare a proiectelor in care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de catre Don Daniel persoane provenind din randul angajatilor AJOFM, subordonati ai acestuia ori din randul fostilor angajati suspendati din functie, acestia fiind desemnati in calitate de experti ai proiectelor.
Remuneratiile expertilor care compun echipa de management si respectiv echipa de implementare constituie cheltuieli ale proiectelor, cuprinse ca atare in bugete drept cheltuieli cu resursa umana si sunt suportate din fondurile provenind din bugetul Uniunii Europene. intrucat potrivit prevederilor legale, directorul Don Daniel nu poate fi remunerat in cadrul proiectelor, din probele administrate rezulta ca acesta pretindea o parte din veniturile incasate de subordonatii sai”, au aratat procurorii anticoruptie.

Daniel Don este cercetat si pentru fals in declaratii, deoarece a omis sa treaca in declaratiile de avere sumele castigate.

“Inculpatul Don Daniel, in calitate de functionar public, are obligatia completarii declaratiei de avere in cuprinsul careia, sub sanctiunea atragerii raspunderii penale pentru infractiunea de fals in declaratii, are obligatia declararii activelor financiare.
Urmare a analizarii declaratiilor de avere completate de catre Don Daniel la datele de 14.04.2014, aferent veniturilor obtinute pe parcursul anului 2013 si respectiv la data de 08.04.2015 corespunzator veniturilor obtinute in cursul anului 2014, s-a retinut ca functionarul public nu a declarat sumele identificate in conturile bancare la categoria activelor financiare”, au mai precizat procurorii DNA.

 

Comentarii

halogen

15.11.2015 15:53

Bravo!! Pe cand si la raadpp? Hai mai vioi, ca se trag obloanele!!!!!

Petrache Lupu

16.11.2015 08:15

Cam mult a stat in aceasta functie,dar e lesne de inteles ca a stat atat deoarece a fost ocrotit de fosta guvernare portocalie.Acest individ nu a stiut ca are un deget care ii arata unde sa se opreasca,dar el nu a tinut cont de asa ceva si la rupt si a introdus mana pana la umar,iar acum si-a rupto rau de tot.Asa patesc nehalitii.

Adauga comentariu