Daniel Buda sau un loc la europarlamentare din ce în ce mai îndepărtat?

Ne parvine de la colegii de “Presa Bună” din Arad bârfa că nea’ Falcă a fost ”săltat” personal de către Orban pe lista PNL pentru europarlamentare. Și, de atunci, pentru primarul Aradului, Gheorghe Falcă, Orban a devenit cel mai “gigel” președinte al PNL din câți au fost, sunt și urmează să fie. Noi știm că, acum câteva luni, Falcă era printre “liberalii” care făceau ”gargară” în interiorul partidului în contra lui nea’ Sică. Nemulțumirea sa era extrem de mare: nu era decât pe locul 10 le lista de la europarlamentarele din 2019. Cică mulțumirea actuală vine din faptul că a fost tras din condei direct pe locul 7.

Ei, dar mulțumirea unuia, e nemulțumirea altuia. Ia să numărăm noi eligibilele PNL de la europarlamentare și “catindații”, să vedem cine s-ar putea să rămâie fără de “coledzi”.

Orban, Blaga și Antonescu ar cam fi primele trei locuri ocupate. Pe 4 și 5 ar fi Stolojan și Siegfried Mureșan. Pe 6 ar dori și Hava. Pe 7, iaca, e Falcă. Așa că pe 8, 9 și 10 (locuri nu prea eligibile, sau, la mustață eligibile) ar veni să se zbată: Gheorghe Flutur, Ioan Bălan, Cătălin Pierdoiu și Daniel Buda.

Cum ziceam mai prin vară, toți aceștia se vor preface că împart, frățește, cele (chipurile) 10 locuri considerate (chipurile) eligibile pentru europarlamentarele de la anul. Doar că, la cum stă PNL în sondaje și cum s-a împușcat în picior Orban cu Referendumul, numai dacă dă bunul Dumnezeu se vor procopsi și cu cel de al șaselea, șaptelea mandat. Mandatul 8 e ca porumbelul acela care flutură din aripi pe catargul priapic. Nouă și zece se-nvârt în cercuri și nu prea au loc de aterizare. Cât despre 11, deja ciugulește de pe jos.

Prin urmare, suflând vânt de restriște europarlamentară pe lângă mandatul lui Daniel Buda, altfel citim ultima sa declarație privind scandalul din PNL: „Chestiunile acestea se discută prima dată în interiorul partidului. Eu aşa am învăţat în PDL!”

Cum citim printre rânduri chestia asta gen “Domnu’ Blaga, vedeți ce mumos am zis că tot ce știu io de la dumneavoastră am învățat?!”

“N-ar putea s-o ia în Falcă băiatul acela, Gheorghe?”

Adauga comentariu