Daniel Buda nu l-a adus degeaba pe Ludovic Orban la Cluj. Are șanse mari să mai prindă un mandat de europarlamentar

La începutul lunii, Ludovic Orban, președintele PNL declara la Cluj că Daniel Buda va fi răsplătit pentru munca sa laborioasă din Parlamentul European. Zis și făcut. Pe lista pentru europarlamentare se află și Buda, în timp ce fostul președinte PNL, Crin Antonescu a primit o lovitură umilitoare – nu se mai află pe listă pe un loc eligibil. Nu degeaba l-a adus Buda pe Orban la Cluj și s-au lăudat unul pe altul. 

Mișcări interesante în PNL pentru europarlamentare: primarul din Alba-Iulia, Mircea Hava, ar putea deschide lista. Pe un loc eligibil se află și actualul europarlamentar Adina Vălean, în timp ce soțul ei, Crin Antonescu, nu se regăsește printre candidații eligibili au declarat surse politice, pentru Mediafax. Situația e cu atât mai surprinzătoare cu cât chiar Antonescu spunea că soția sa nu va mai candida pentru un nou mandat, pentru că ar fi ciudat ca amândoi să candideze. În plus, în sondajul PNL, Crin Antonescu este cotat la 33%, în timp ce Mircea Hava are un scor cuprins între 3% și 5%, scrie stiripesurse.ro.

Liberalii mizează pe obținerea 10 locuri de eurodeputați la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 și 30%. Configurația listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureșan, Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă și Dan Motreanu. 

La începutul lunii când a fost prezent la Cluj, la invitația lui Daniel Buda, Orban i-a adus adevărate elogii europarlamentarului clujean pentru munca sa din Parlamentul European. 

"Partidul Național Liberal face performanță în administrația locală și de asemenea la nivelul Parlamentului European prin intermediul lui Daniel Buda, care este unul dintre cei mai serioși, activi și influenți europarlamentari ai PNL. Ne pregătim de alegerile europarlamentare, alegeri care sunt extrem de importante pentru Europa și pentru evoluția Europei, pentru România, pentru poziția pe care o va dovedi România în cadrul UE și pentru fiecare dintre cetățenii români. PNL își propune la aceste alegeri să asigure României prin parlamentarii săi o poziție de egalitate față de celelalte state în UE. Ne propunem o legătură și mai strânsă la nivelul UE, în baza căreia deciziile care se iau să îi afecteze favorabil pe români.
Lista cu candidații la europarlamentare va fi stabilită în jurul datei de 15 februarie. Cu siguranță domnul Daniel Buda va fi pe un loc cât se poate de bun, ca o recunoaștere a forței Clujului și mai ales ca urmare a activității sale laborioase la nivel european cu rezultate evidente", spunea Orban, la Cluj. 

Tot atunci, Orban a declarat că Antonescu se va afla pe lista PNL pentru europarlamentare. 

Adauga comentariu