Daniel Buda: "Da, s-a discutat despre cooptarea premierului Dacian Cioloș în PNL"

După demisia lui Vasile Blaga din funcţia de co-preşedinte al PNL, conducerea unică a partidului i-a revenit Alinei Gorghiu, iar europalamentarul clujean Daniel Buda a fost numit numărul doi la nivel naţional, urmând ca la Congresul Naţional al PNL să fie desemnat oficial în funcţia de prim vicepreşedinte al PNL. În pixul din mâna lui Danie Buda sunt și listele cu candidații de la alegerile parlamentare din acest an. Într-o intervenție telefonică la un post local de radio, eurodeputatul clujean a confirmat fapul că se poartă discuţii pentru cooptarea fostului său coleg de facultate, Dacian Cioloș, în rândurile PNL. De asemenea, din declarația dată, rezultă că "implantatul" lui Vasile Blaga pe listele PNL Cluj are "talentul" și "vocea" necesare pentru recomandarea pe un loc eligibil.

Într-o intervenţie telefonică la Napoca FM, Daniel Buda a recunoscut că s-au purtat discuţii în privinţa trecerii premierului Dacian Cioloş la PNL. Cu această ocazie, europarlamentarul clujean a afirmat că se consideră principalul vinovat pentru nefinalizarea listelor PNL până în prezent şi a garantat, ferm, că numele celor pe care PNL Cluj doreşte să îi trimită în Parlament vor fi aflate până la sfărşitul acestei săptămâni. 

“Nu aş spune neapărat că este vorba de o funcţie sau altceva (cu privire la numirea sa ca validator al listelor PNL la parlamentare - n.red.). Este vorba de o chestiune care ţine de îndeplinirea exigenţelor statutare, deoarece, potrivit statutului, se prevede foarte clar că listele pentru candidaturile la parlamentare vor fi semnate de cei doi co preşedinţi sau de o persoană împuternicită de aceştia. Prin urmare este vorba de satisfacerea unor exigenţe care ţin de partea administrativă a depunerii listelor. A fost opţiunea pe care PNL şi colegii din vechiul PDL au avut-o în vedere şi este o chestiune care ţine de un parcurs normal pe care trebuie să îl aibă PNL în consolidarea procesului de fuziune. Nu vă ascund faptul că (măsura luată vine - n.red.) în considerearea unor evenimente pozitive pe care le aşteptăm pe scena publică în perioada imediat următoare şi o să vedeţi despre ce este vorba. Unii colegi s-au şi pronunţat. Este un mesaj public clar tranşat către opinia publică legat de ceea ce înseamnă consolidarea procesului de fuziune între cele două partide. Eu spun că se vor întâmpla lucruri bune nu neapărat pentru partid cât ceea ce înseamnă parcursul normal al democraţiei în Romania şi dacă vreţi către o guvernare care trebuie să fie una în care cetăţeanul să fie partener al actului de guvernare. În fond şi la urma urmei cred că toată lumea este preocupată de o guvernare eficientă, solidă astfel încât cetăţenii să se simtă bine în România.

S-a dicutat. Au transpirat pe surse anumite lucruri (trecerea premierului Dacian Cioloş la PNL - n.red.) şi eu spun că ceea ce se va întâmpla pe scena publică din România va crea culoarul către o guvernare de dreapta şi că România are nevoie astăzi de o guvernare de dreapta. Să nu îşi închipuie cumva electoratul de dreapta că domnul preşedinte Klaus Iohannis va încălca Constituţia numind, cu orice preţ, un premier din zona de dreapta dacă nu vor fi voturi suficiente să fie trecut în Parlament.

În priviţa listelor, la Cluj partidul nu a luat încă nicio decizie în această direcţie, dar, dacă e să vrobim despre domnul Sorin Moldovan, acesta are în spate o anvelopă profesională consistentă, a avut funcţie inclusiv în Guvern, secretar de stat în ministerul turismului. Nu putem vorbi despre o persoană care nu are expertiză în domeniul domniei sale de activitate. Sorin Moldovan nu este o persoană pe care o luăm de pe stradă şi pe care o punem pe listă fără să aibă niciun fel de expertiză.

Încercăm să finalizăm listele la sfârşitul acestei săptămâni. Eu sunt de vină într-o bună măsură. Fiind plecat destul de mult pe la Strasbourg, eu sunt de vină pentru că listele nu au fost finalizate”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda. 

Adauga comentariu