Dâncu face push-polling cu disperare în numele IRES, pe care cică nu îl mai conduce

Clujenii sunt sunați de operatorii Institutului de cercetare și sondare IRES pentru un sondaj de opinie ce vizează alegerile parlamentare, însă din șase întrebări două îl vizează pe candidatul PSD Cluj pentru Senat, Vasile Dâncu, așa cum dezvăluie un clujean.

”Am fost sunat duminica de catre IRES si intrebat asa: - stiu ca in 6 este vot? - merg la vot? - cat de bine ii cunosc pe candidatii pe care ii votez? - stiu ca unul dintre ei este Domnul Profesor Universitar Vasile Dancu (si o descriere lunga) din partea PSD? - voi vota cu Domnul.. ? - cu ce partid voi vota? E prima data cand sunt sunat pentru un astfel de studiu electoral asa ca va intreb pe voi: e o practica normala sa ai doua din 6 intrebari dedicate unui singur candidat? Daca aveti experiente similare, dar cu alti candidati sau alti operatori de studii electorale, va rog sa mentionati in comentarii. Multumesc!”, a postat Marius Mornea.

Pentru cei care nu știu, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a fost fondat chiar de Vasile Dâncu. Acesta a renunțat la IRES în momentul în care a reapărut pe scena politică. În 2015, înainte de a ajunge vicepremier, i-a vândut Institul omului de afaceri Vasile Turcu. Ulterior, Dâncu a fost iar activ în cadrul institutului, dar s-a dezis din nou de IRES când a fost ales președintele Comitetului Național al PSD.

Dacă cineva crede că Dâncu nu beneficiază de avantajul oferit de faptul că el este cel care a înființat IRES, e naiv. Oricât de mult s-a dezis de institut, sondajul de opinie telefonic nu este despre PSD Cluj, ci este despre Vasile Dâncu. 

Dâncu ocupă primul loc pe liste PSD Cluj pentru Senat, însă probabil sondajeșe nu arată deloc bine, de aici apărând și disperarea lui Vasile Dâncu de a aduna suficienți votanți care să îl propulseze în Parlament. Iar când are la dispoziție un întreg institut de sondare, e foarte ușor să îl folosească pentru a-și atinge scopurile, chiar dacă, chipurile nu îl mai conduce.

 

 

 

Adauga comentariu