Dana Vaida, medic specialist obstetrică-ginecologie: „Dacă alegi Medicina numai în speranța satisfacțiilor materiale, nu vei putea fi un medic bun!”

Comentarii

Alina

26.04.2017 19:27
In primul rand, vreau sa povestesc despre experienta mea avuta cu d-na dr. Vaida. In urma cu aprox. 2 saptamani, am avut programare la clinica Novogyn. Era chiar in sapt. Mare, inainte de Pasti. Ajung la clinica la ora la care eram programata, foarte multa lume in sala de asteptare si ma duc la receptie, iar d-soarele de acolo imi spun ca trebuie sa mai astept. Imi caut un loc si astept, asta era pe la ora 11.00. Si astept, astept, astept pana pe la ora 11.30-11.45. Intr-un final intru in cabinet, iar d-na dr. vorbea la telefon, o salut si astept sa termine conversatia. Ma intreaba care e problema pt care am venit, ii spun ca la un control si ce ma deranjeaza si mi se pare mie a fi o problema. Bun, imi spune sa ma dezbrac sa ma vada, tzusti pe scaun apoi la ecograf, ii spun ca ma doare intr-o parte, iar ea imi spune ca d.p.d.v ginecologic nu am nimic. Apoi, in timp ce ea vorbeste, eu ma imbrac, iar dupa o intreb daca pot sa iau loc, pt ca efectiv stateam in picioare ca la posta si ii spun ca mi se pare ca lucrurile se desfasoara pe repede-inainte. Adica, eu aveam niste intrebari, iar cand i-am spus ca lucrurile se desfasoara putin prea repede si-a dat ochii peste cap. Pai, eu inteleg ca avea coada de pacienti la usa si eu eram "doar o alta pacienta" si poate era in urma cu consulatiile, dar pana la urma nu era vina mea. Plus, ca ce spune in acest articol d-na Vaida, cum ca un medic bun este acela care stie sa se adapteze fiecarui pacient si care manifesta respect fata de pacientii sai, mi se pare ca n-are nicio legatura cu experienta mea. Tot in aceasi discutie, asta dupa ce ma asezasem pe scaun, imi sugereaza ceva de genul: "ca antimicotice sunt destule pe net", moment in care m-am blocat. Deci eu am ramas frapata. Pai, halal doctor, ce sa zic. Eu vin la specialist ca sa am o parere avizata, "nu de pe net" si tu imi zici ca sunt destule pe net?! Pai ce fel de medic esti? Probabil ca la o consultatie de nici 10 minute, in care eu platesc 200 de lei, pt dansa care probabil ia 5% nu valoreaza nici cat un scuipat, comparativ cu cat ia la o nastere si la toate consultatiile de pe perioada sarcinii. Iar ca sa conchid si eu si in acelasi timp sa o citez pe d-na dr. Vaida: " Daca alegi medicina numai in speranta satisfactiilor materiale, nu vei putea fi un medic bun."

Fusereala

22.05.2017 16:28

Am uitat sa mentionez ca in raportul medical scrie fara sensibilitate la palpare, dar nici macar nu m-a palpat, asta desi i-am spus ca ma doare in partea stanga.Iar rezultatul analizei,diagnosticul cat si tratamentul mi-au fost trimise pe mail, adica de ce sa mai piarda 10 minute cu mine, cand poate lua alti 200 de lei sau poate si mai bine de la alta pacienta, doar timpul costa bani, iar d-na dr. Vaida s-ar parea ca stie acest lucru foarte bine.Acum stau si ma intreb cat de corecte sunt diagnosticul, implicit si tratamentul?!

Lagrange

25.10.2017 23:43

  Pe de alta parte, eu am alta părere; doamna doctor Vaida cât si domnul doctor Sbirciu sunt niște oameni minunați! Am născut cu domnul doctor; iar pe doamna doctor am cunoscut-o in timpul sarcinii când il înlocuia pe domnul doctor care era in concediu. Am mai fost la un singur control la doamna doctor, după ce am născut, si mi-a plăcut enorm de dumneaei din toate punctele de vedere: comunicare, profesionalism; modul de abordare.In momentul de fata sunt 2 ani si 3 luni de când am născut la Cluj; iar circumstanțele au făcut sa ajung in localitatea mea natală. Acum 3 luni am rămas însărcinată din nou; dorindu-ne si palnuind aceasta sarcina. Cum la prima sarcina nu am întâmpinat probleme nu ma așteptam ca o sa întâmpin la aceasta. Dar când am fost sa ii văd inimioara bebelușului meu la ecograf, nu era nici urma... după ce am schimbat mai multi medici; deoarece nu primeam nici măcar o explicație concretă si simțeam ca nu pot sa mai am încredere in nimeni; si după ce intr-un final am pierdut sarcina la 8 saptamâni; am apelat la doamna doctor care mi-a răspuns atât telefonic cât si scris in cel mai scurt timp posibil. Este foarte greu sa ai încredere intr-un medic; dar doamna doctor pentru mine este ca o ruda; am simțit-o aproape când am avut nevoie si am încredere in dumneaei; un om si un medic deosebit! Abia aștept sa ma întorc la Cluj si sa fiu sub observația doamnei doctor!  Va mulțumesc om si doctor, Dana Vaida! 

Denisa Elena Sir

20.02.2018 15:04

Eu sunt fotograf de nasteri si pot spune ca am vazut cativa doctori renumiti din Cluj in timpul nasterilor. Toti s-au comportat extraordinar cu pacientele lor si nu cred ca au facut-o doar din cauza ca eram eu acolo. Insa doamna doctor Dana Vaida m-a atras prin felul ei de a fi, pentru ca pentru mine este foarte importanta si partea personala. Toate pacientele dansei o recomanda deoarece este o profesionista si din cauza ca au simtit-o aproape si a fost foarte implicata pe perioada sarcinii. Din cauza asta am ales sa merg si eu tot la ea si chiar zilele trecute am mers la un control de rutina, unde am fost tratata extraordinar, mi s-a raspuns la toate intrebarile si am iesit de acolo avand o stare de bine. Pot spune ca astept cu nerabdare sa raman insarcinata si sa nasc cu dansa. Va multumesc pentru tot doamna doctor Dana Vaida. 

Adauga comentariu